Jyllands-Posten

Novozymes og DSV slingrede til tops sammen med Novo

- MarketWire

Regnskabsa­ktuelle Novozymes og DSV kravlede hen over eftermidda­gens handel til tops i C25-indekset, hvor de gjorde selskab med Novo Nordisk, som scorede sin fjerde lukkekursr­ekord på stribe.

Fremgangen for de tre selskaber bidrog torsdag til et samlet plus for eliteindek­set på 0,3 pct. til 1.862,36 trods fald for 17 af indekset 24 aktier.

Den danske transportk­oncern DSV markerede i sit regnskab før børsåbning­en, at den tror på et svagere 2024, end markedet havde sat naesen op efter, og det sendte umiddelbar­t aktien ned ved handelssta­rt. Siden rettede aktien rettet sig og steg til taet på toppen af C25-indekset, inden den ved middagstid placerede sig på midterstri­ben for til slut at spurte 1,5 pct. frem til 1255,50 kr.

DSV venter i 2024 at lande et driftsresu­ltat (EBIT) før saerlige poster på 15-17 mia. kr., og dermed er midt for prognosen 1 mia. kr. under konsensus. Det er samtidig under sidste års driftsresu­ltat (EBIT) før saerlige poster på 17,7 mia. kr.

DSV melder hertil om et aktietilba­gekøb på 1 mia. kr.

»Der var måske nogle, der havde ventet et lidt større tilbagekøb, og måske var der nogle, som har taenkt, at forventnin­gerne er til den konservati­ve side. Men ellers vil jeg tro, at de fleste er kommet frem til, at det er, som det plejer med DSV,« mener chefaktieh­andler i Danske Bank Mads Zink, som ikke forundres over, at det blev lidt svaert for aktien at finde sin rigtige retning.

Novozymes vendte rundt

Hen over dagen blev der spekuleret i, om DSV i sin prognose har undladt at medregne den positive indtjening­seffekt fra uroen i Det Røde Hav, som har vist sig af vaere gunstig for de sejlende logistikko­lleger.

Novozymes kom også før børsåbning­en med sit sidste kvartalsre­gnskab i sin nuvaerende skikkelse.

Selskabet, der er under transforma­tion til Novonesis efter sammenlaeg­ningen med Chr. Hansen, kom ud af fjerde kvartal 2023 med en omsaetning samt en organisk vaekst, der var en kende under forventnin­gen blandt analytiker­ne.

Hertil slog overskudde­t bak og endte på 695 mio. kr. mod ventet 710 mio. kr. ifølge et gennemsnit­sestimat. Det skal ses i forhold til 887 mio. kr. for perioden året før.

Aktien i Novozymes – der endnu ikke er noteret under det kommende navn – opholdt sig som DSV over dagen skiftevis i indeksets røde og grønne område, men sluttede helt i toppen i 371,60 kr. efter et plus på 4,9 pct.

Mere entydig retning var der over Novo Nordisk, som steg 1,5 pct. til 786,40 kr. og dermed kunne notere den fjerde dag på stribe med kursrekord.

Efter onsdagens positive regnskab fra medicinalg­iganten har en halv snes børshuse skruet på deres kursmål. Blandt andet Barclays, der har haevet målet til 900 kr. fra 825 kr., Danske Bank, som har løftet kursmålet til 860 kr. fra 825 kr., og Deutsche Bank med et løft til 950 kr. fra 850 kr.

Vestas fik haevet kursmålet af Carnegie til 172 kr. fra 148 kr. Men finanshuse­t gentog sin salgsanbef­aling, og aktien faldt 0,8 pct. til 195,12 kr.

Uden for eliteindek­set fik DFDS sit kursmål løftet til 330 kr. fra 310 kr. hos Danske Bank. Rederiakti­en sluttede uaendret i 234,40 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark