Jyllands-Posten

Serietyv faeldet efter måneders efterforsk­ning: »Profession­elt udført af det kriminelle netvaerk«

31-årig har stjålet biler, bildele og designerva­rer for over 4,5 mio kr.

- STEN BRØGGER Din Avis Aarhus sb@lokalavise­n.dk

En 31-årig har i Retten i Aarhus tilstået, at han gennem en laengere periode sammen med flere medgerning­smaend har stjålet biler, bildele og designerva­rer for over 4,5 mio. kr.

Manden er blevet idømt en faengselss­traf på tre år og 11 måneder, oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Ifølge politiet blev den 31årige mand sammen med en 29-årig mand anholdt i november sidste år i en større koordinere­t indsats, hvor flere adresser blev ransaget. Det skete efter flere måneders efter efterforsk­ning, som Østjylland­s Politi satte i gang efter en raekke tyverier fra dyre biler, oplyser politiet.

Begge maend blev dagen efter anholdelse­n varetaegts­faengslet, og den 31-årige endte med at tilstå 29 tyveriforh­old begået rundt i Jylland i en periode fra juni 2022 til november 2023.

Blandt de forhold, som den 31-årige erkendte, var et tyveri hos en bilforhand­ler i Risskov få dage før hans anholdelse. Her var han med til at stjaele daek og faelge til en vaerdi af over 1,5 mio. kr.

Stjal flere daek og faelge

Den 31-årige erkendte også flere tyverier af daek fra private borgeres biler, der holdt på p-pladser forskellig­e steder, ligesom han erkendte flere tyverier af biler fra virksomhed­er og indbrud, hvor der var stjålet dyre varer.

»Der er blevet lavet et omfattende efterforsk­ningsarbej­de i den her sag, for der er tale om tyverier, der har vaeret meget organisere­t og profession­elt udført af det kriminelle netvaerk, der står bag,« siger specialank­lager hos Østjylland­s Politi, Camilla Wagner, og fortsaette­r:

»De tunge beviser, som efterforsk­ningen har fremskaffe­t, var medvirkend­e til, at den 31-årige erkendte og dermed fik en mildere straf, da han jo har sparet retssystem­et for mange omkostning­er.«

Den 31-årige modtog dommen på tre år og 11 måneders faengsel. Den 29-årige, der blev anholdt samme dag, som den 31-årige, sidder fortsat varetaegts­faengslet og afventer at få sin sag for retten.

 ?? ?? 31-årig mand var blandt andet med til at stjaele daek og faelge til en vaerdi af over 1,5 mio. kr. fra en bilforhand­ler i Risskov. Foto: Arkiv
31-årig mand var blandt andet med til at stjaele daek og faelge til en vaerdi af over 1,5 mio. kr. fra en bilforhand­ler i Risskov. Foto: Arkiv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark