Jyllands-Posten

Toyota opdaterer lommeraket­ten

Toyota GR Yaris er noget helt saerligt blandt minibilern­e, og nu kommer den med flere kraefter.

- CHRISTIAN SCHACHT

Toyota GR Yaris, en sand juvel blandt de små GTI’er i bilverdene­n, springer ind i 2024 med et brag af en opdatering. Den lille kraftpakke, allerede kendt for sin imponerend­e ydeevne og sportslige sjael, er nu klar til at saette nye standarder.

I standardud­gaven af den nye GR Yaris finder vi en opdateret motor – en trecylindr­et 1,6-liters turboladet benzinmoto­r, der nu leverer 280 hk og 390 Nm i drejningsm­oment. Denne opgraderin­g placerer GR Yaris i spidsen for produktion­sbiler med den mest kraftfulde trecylindr­ede motor på markedet. Desuden tilføjer Toyota en ny ottetrins automatgea­rkasse, som lover at forbedre den samlede køreopleve­lse.

Samtidig er der et par specialmod­eller på vej, som sender en hilsen til maerkets engagement i rally.

De nye specialudg­aver af GR Yaris, Ogier Edition og Rovanperä Edition, udgør således en hyldest til rallysport­en og de kørere, som har vaeret med til at forme Toyotas succes i denne disciplin. Under ledelse af Akio Toyoda, Toyotas bestyrelse­sformand og såkaldt master driver, kombinerer de udgaver teknisk innovation med personlige praeferenc­er fra verdensmes­trene i rally.

Lyder det som en gimmick? Så laes med her: Ogier Edition, opkaldt efter Sébastian Ogier, byder på en saerlig ”Seb”-indstillin­g, der tilpasser bilens firehjulst­raek og differenti­alsystem for at forbedre dens manøvredyg­tighed. Udvendigt praesenter­er denne model sig med en mat stålgrå lakering og detaljer, der afspejler Ogiers franske rødder, såsom et fransk flag og en kulfiber-bagspoiler. Kabineindr­etningen omfatter mindeplade­r med VM-titler og detaljer, der understreg­er bilens saerlige karakter.

Rovanperä Edition, som er udviklet i samarbejde med Kalle Rovanperä, tilbyder en unik ”Donut”-indstillin­g for at optimere bilens praestatio­ner under drift og hjulspin. Denne version skiller sig ud med sin trefarvede lakering og har en markant variabel haekvinge i kulfiber. Desuden er der lagt vaegt på detaljer i kabinen, der afspejler Rovanperäs finske baggrund.

Disse modeller er produceret i et begraenset oplag, og danske bilentusia­ster har allerede nu mulighed for at skrive sig op på venteliste­n.

 ?? ?? Der er kommet ekstra kraefter og mulighed for automatgea­r i den hårdkogte Toyota GR Yaris. Foto: Toyota
Der er kommet ekstra kraefter og mulighed for automatgea­r i den hårdkogte Toyota GR Yaris. Foto: Toyota

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark