Jyllands-Posten

Arbejdet med at grave jord vaek fra jordskred er indstillet

Farten på jordskredd­et ved Nordic Waste er aftaget, og derfor stopper Randers Kommune med at grave jord vaek.

-

Randers Kommune har besluttet at stoppe med at grave jord vaek fra jordskredd­et ved Nordic Waste, fordi farten på jordskredd­et er aftaget.

Det skriver Randers Amts Avis.

Direktøren for udvikling, miljø og teknik i Randers Kommune, Jens Heslop, underrette­de medlemmern­e af byrådet i Randers om tiltaget på et ekstraordi­naert møde fredag eftermidda­g.

Her blev det meddelt, at forvaltnin­gen i kommunen nu har vurderet, at der er kørt tilstraekk­eligt med jord vaek fra Nordic Wastes arealer i Ølst. Farten på jordskredd­et afviger, alt efter hvor man måler henne, men kommunen har truffet beslutning­en som et form for eksperimen­t, lyder det.

»Vi er så godt med, og jordskredd­et har ikke naer den fart, det har haft. Det skifter lidt, alt efter hvor man måler. Men vi tør godt prøve noget nyt. Nemlig at stoppe med at grave jord af. Og så må vi se, hvordan det går,« siger Jens Heslop til Randers Amts Avis.

Byrådsmedl­em Kasper

Fuhr Christense­n fra Velfaerdsl­isten siger til TV2 Østjylland, at man er »nået til et punkt, hvor man kan styre det«.

»Jeg er ikke geolog eller lignende, så jeg kan ikke kontroller­e det selv, men jeg formoder, det er en beslutning, der er truffet på et fagligt og solidt grundlag,« siger Kasper Fuhr Christense­n til TV2 Østjylland.

Jens Heslop forklarer til

Randers Amts Avis, at man saerligt holder øje med den sydlige del af jordskredd­et.

Kan ødelaegge opdaemning

For hvis skreddet igen tager fart, kan det ende med at ødelaegge opdaemning­en ved søen af det rene vand fra Alling Å, lyder det.

Skulle det se ud til at gå galt, står kommunen klar med gummigeder og gravemaski­ner, tilføjer han.

Lykkes det at holde jordskredd­et i lav fart uden at grave jord vaek, har det også en betydning for den endelige regning for oprydnings­arbejdet, pointerer Jens Heslop.

Randers Kommune overtog igen myndigheds­ansvaret for jordskredd­et torsdag, efter at Miljøstyre­lsen den 22. januar ellers havde overtaget ansvaret fra kommunen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark