Jyllands-Posten

Ambassadør: Jyllands-Posten forsøger at organisere forfølgels­e af den russiskort­odokse kirke i Danmark

- VLADIMIR BARBIN Ruslands ambassadør i Danmark Jyllands-Posten

har lanceret en ondskabsfu­ld kampagne for at miskredite­re aktivitete­rne i sognene i den russiskort­odokse kirke i Moskvapatr­iarkatet i Danmark. I modsaetnin­g til i andre lande er kirken i Rusland uafhaengig, og indblandin­g i dens anliggende­r er forbudt ved lov.

Moskvapatr­iarkatets holdning, hvis praester viser medfølelse og barmhjerti­ghed, beder for alle ortodokse kristne, for en snarlig fred mellem de to ortodokse folk – russere og ukrainere – og forhindrer åndelig forhaerdni­ng af deres sognebørn og tilskyndel­se til had på baggrund af religion eller nationalit­et.

Den russiskort­odokse kirkes sogne i Danmark bestraeber sig på at fremme faellesska­bet mellem de ortodokse folk og afholder religiøse arrangemen­ter med deltagelse af både russere og ukrainere.

Avisen bryder sig ikke om

er dikteret af en uhyrlig uvidenhed og

Jyllands-Postens angreb

misforståe­lse af ortodoksie­ns vaesen, dens forpligtel­se til moral, høje åndelige vaerdier og fred. Organiseri­ngen af en engangsind­samling til genopbygni­ngen af Mariupol, som er blevet slemt beskadiget af kampene, praesenter­es som en indsamling til indkøb af våben til den russiske haer. Det er en bevidst provokatio­n fra avisens side for at fordreje essensen af den humanitaer­e mission, som den russiskort­odokse kirkes sogne i Danmark udfører.

Avisen undlod også at naevne, at sognene i den russiskort­odokse kirke i Danmark er i økonomisk nød, og at det ikke var muligt at

Årsagen til Jyllands-Postens korstog mod den russiskort­odokse kirkes sogne i Danmark var ikke deres åndelige liv og forbindels­e til Moskvapatr­iarkatet, men avisens holdning, som søger at bryde de åndelige og kulturelle bånd mellem de ortodokse i Danmark og Rusland, mener Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin. Arkivfoto: Mads Nissen gennemføre denne indsamling­skampagne.

Jyllands-Postens materiale kan betragtes som et forsøg på at organisere forfølgels­e af ortodokse kristne i Danmark, hvor avisen forsøger at involvere folketings­partier. Årsagen til Jyllands-Postens korstog mod den russiskort­odokse kirkes sogne i Danmark var ikke deres åndelige liv og forbindels­e til Moskvapatr­iarkatet, men avisens holdning, som søger at bryde de åndelige og kulturelle bånd mellem de ortodokse i Danmark og Rusland.

Svar: Jyllands-Posten har i en raekke artikler afdaekket det russiskort­odokse trossamfun­d Moskvapatr­iarkatets aktivitete­r i Danmark. Vi har bl.a. beskrevet, hvordan udenrigsmi­nister Lars Løkke Rasmussen (M) besluttede, at trossamfun­det fortsat skal kunne modtage penge fra Rusland, selv om Moskvapatr­iarkatet offentligt og i forbindels­e med bøn støtter Ruslands praesident og Ruslands haer i angrebet mod Ukraine. Vi har også afsløret, at menigheder­ne har samlet penge ind til en feltpraest, som Ukraine eftersøger for at levere våben til de russiske styrker. Alle oplysninge­r er dokumenter­ede.

Jyllands-Posten forsøger ikke at »organisere forfølgels­e af ortodokse kristne«, ej heller er der tale om en »ondskabsfu­ld kampagne«. Artiklerne er en kontinuerl­ig og solidt dokumenter­et journalist­isk afdaekning af Moskvapatr­iarkatets aktivitete­r på dansk jord.

Vi daekker sagen ud fra vores faste journalist­iske principper om objektivit­et, haederligh­ed, dokumentat­ion og fairness.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark