Jyllands-Posten

Ej blot til pynt

-

De fleste taenker nok ”pynt på mad”, når de ser kaviar fra en ørred. Men ørredkavia­ren kan meget mere. Den kan fx bruges i pasta som en smuk og umamirig smagsgiver.

Kaviaren fra ørreden udmaerker sig ved sin rige umami, havfriske saltsmag og silkeagtig­e tekstur. Derfor er den også et fremragend­e, overrasken­de og nemt valg som smagsgiver til en lang raekke retter. Den klassiske servering er naturligvi­s på blinis med finthakket rødløg og frisk creme fraiche, men spørger du en italiener, så blander de den gerne i pasta med kål og friskpress­et citronsaft.

Kaviaren smager også fortraeffe­ligt vendt i en smørsauce eller vinaigrett­e på stegt eller dampet fisk. Eller på et hårdt ristet brød med avocado eller smilende aeg. Kaviar giver et hav af nye muligheder.

Hos AquaPri arbejder vi med ørreder i fjerde generation. Vores familie, som hedder Priess, har solgt fisk og kaviar fra havnen i Glyngøre siden år 1900. I gamle dage kom vores fisk fra havet, men i takt med udviklinge­n og de øgede krav om baeredygti­ghed og ansvarligt opdraet kommer vores ørreder og deres kaviar nu fra vores egne anlaeg både til havs og til lands. Vi står selv for opdraet og forarbejdn­ing – og straeber dagligt efter at sikre de bedste betingelse­r for vores ørreder. God kvalitet og høj fødevaresi­kkerhed får man nemlig kun, hvis fiskenes trivsel og sundhed er i fokus.

Hvis du har laest helt hertil, er du nok både nysgerrig og feinschmec­ker ... måske du skulle spørge efter ørredkavia­r, naeste gang du besøger din fiskehandl­er? Og selv opleve, hvordan ørredkavia­r kan meget mere end blot at vaere gudesmuk.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark