Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

- MORTEN BUNDGAARD Erhvervsre­daktør morten.bundgaard@finans.dk

Det er ikke kun en aera i branchen, der nu slutter med ugens nyhed om Jens Bjørn Andersens afgang som topchef DSV. Det er også et enestående kapitel i nyere dansk erhvervshi­storie, der slutter. Andersen har igennem hele 16 år stået i spidsen for en af de mest succesfuld­e danske vaeksthist­orier, som har katapulter­et DSV op som landets tredjestør­ste selskab i og forgyldt aktionaere­rne med over 1100 pct. undervejs.

Det bedste resultat i 153 år. Så kort kan det siges om fredagens rekordregn­skab fra Danske Bank, der på flere måder er en ny milepael for landets største bank. Efter en raekke kummerlige år med møgsager en masse og en skrantende bankforret­ning kan topchef Carsten Egeriis endelig levere varen uden skaerende støj. Danske Bank har isaer tjent styrtende på den stigende rente, og 2024 ser lige så lovende ud.

Godt nok holder Stefan Plenge, stifter og adm. direktør for Nemlig.com fast i sin milliardom­saetning i et staerkt presset dagligvare­marked, men noget gør ondt, for pengene fosser ud af kassen hos onlinesupe­rmarkedet, alene i 2023 lød underskudd­et efter skat på 195 mio. kr., og Nemlig.com er efter kun et år flyttet ud af sit nybyggede lager i Aarhus grundet manglende vaekst, og samlet har selskabet tabt langt over 700 mio. kr. siden starten i 2010.

Det kendte designhus Paustian med tidligere Kähler-ejer Frantz Longhi i spidsen er løbet ind i alvorlige økonomiske problemer. I november gik Paustians møbelhus i Aarhus konkurs, og nu tynger store ophobede millionund­erskud virksomhed­en i så voldsom en grad, at det reelt er livstruend­e, hvorfor der i denne uge er indledt en rekonstruk­tionsproce­s, der er eneste vej frem, hvis selskabet skal overleve.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark