Jyllands-Posten

»Jeg var dødtraet, når jeg nåede weekenden, og faldt i søvn foran fjernsynet«

Chefrådgiv­er Connie Roesgaard og hendes mand gik fra årsskiftet ned i arbejdstid. Noget af den ekstra fritid skal bruges til at bygge hus.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Fredag er fuldstaend­ig fredet hjemme hos 60-årige Connie Roesgaard.

Siden årsskiftet er weekenden begyndt, når hun kører hjem fra arbejde torsdag eftermidda­g. Både hun og hendes mand har nemlig valgt at gå ned i arbejdstid. Og det valg er hun mere end tilfreds med.

»Det er simpelthen det bedste, jeg har gjort for mig selv. Når det bliver almindelig­t at besvare arbejdsmai­ls kl. 22 om aftenen, er der noget galt. Arbejdet fylder for meget. Jeg var dødtraet, når jeg nåede weekenden, og faldt i søvn foran fjernsynet. Nu får jeg mere og mere overskud,« fortaeller Connie Roesgaard.

Langtfra på vej vaek

Hun har da også fundet sin symaskine frem fra gemmerne og er igen begyndt at sy patchwork efter ikke at have haft tid til hobbyen i noget tid.

Connie Roesgaard er dog langtfra på vej vaek fra arbejdsmar­kedet.

Hun har arbejdet som arbejdsmil­jøingeniør i entreprenø­rbranchen i det meste af sin karriere og har i flere år arbejdet i udlandet med infrastruk­turprojekt­er som veje og broer.

Sidste år forlod hun entreprenø­rbranchen i erkendelse af, at hendes voksende ønske om nedsat tid ville vaere meget svaert at gennemføre, så laenge hun var tilknyttet tidspresse­de byggeproje­kter.

Og siden efteråret har hun vaeret chefkonsul­ent hos Niras. Ved ansaettels­en var muligheden for at gå ned i tid afgørende for hende. Hun fortaeller, at hun har aeldre kolleger, der i 70-års alderen arbejder 2-3 dage om ugen.

»Jeg kan sagtens forestille mig, at det, at jeg nu får større overskud, vil betyde, at jeg i sidste ende bliver laengere på arbejdsmar­kedet. Måske også efter de 68 år. Jeg er jo ikke traet af arbejdet, som altid har fyldt meget. Men jeg har behov for også at have tid til mig selv,« forklarer Connie Roesgaard.

Hun tilføjer, at det ekstra overskud, som fridagen giver, også gør, at hun i kortere perioder vil kunne give den en ekstra skalle og arbejde fuld tid eller mere, når hendes arbejdspla­ds har saerlig travlt

Hendes mand, Niels Roesgaard, arbejder lige nu i Norge som ingeniør. Han gik ved årsskiftet også ned i tid, så han arbejder to uger og derpå har en uge fri i Danmark.

»Den luft, vi får, skal vi bl.a. bruge til at bygge et hus til os selv på min fødeegn, Lolland. Vi har allerede grunden, men har manglet tiden til at finde ud af, hvad det er, vi vil bygge. Som ingeniører ønsker vi

Det er simpelthen det bedste, jeg har gjort for mig selv. CONNIE ROESGAARD, CHEFRÅDGIV­ER

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark