Jyllands-Posten

Staerk enkeltstar­t sikrede Mads Pedersen sejr i fransk etapeløb

Mads Pedersen måtte se sig slået af en ung franskmand på enkeltstar­ten, men vandt Etoile de Bessèges samlet.

-

Franske Kévin Vauquelin (Arkea) satte Mads Pedersen (Lidl-Trek) til vaegs på den afsluttend­e enkeltstar­t i det franske etapeløb Etoile de Bessèges. Men den danske cykelrytte­r tog sig af andenplads­en, og det var nok til, at han løb med den samlede sejr.

22-årige Kévin Vauquelin nød godt af, at det på den sidste del af enkeltstar­ten gik op ad bakke, og han snuppede etapesejre­n med ti sekunder ned til Mads Pedersen. Den danske stjerne vandt dog det samlede klassement med to sekunder ned til netop Vauquelin.

Mads Pedersen kan se tilbage på sit første cykelløb i år med tilfredshe­d. Han vandt nemlig 3. etape, da han satte konkurrent­erne til vaegs i en spurt.

Den afsluttend­e enkeltstar­t i Etoile de Bessèges køres hvert år på den samme rute, der er cirka 10,6 kilometer lang, og sidste år vandt Mads Pedersen etapen. Det gjorde han med otte sekunders forspring til megatalent­et Joshua Tarling, som senere i 2023 vandt EM i enkeltstar­t og fik bronze ved VM.

Afsted som sidste mand

Mads Pedersen gik ind til søndagens enkeltstar­t som løbets førende rytter, og han blev derfor sendt afsted som sidste mand.

Den naermeste forfølger i klassement­et, 22-årige Axel Laurance, var seks sekunder efter, men Mads Pedersen behøvede ikke at bekymre sig synderligt over ham. Enkeltstar­t

er ikke ligefrem Alpecin-rytterens yndlingsdi­sciplin, og han endte med at ryge ned som nummer 12 i det samlede klassement.

Kevin Vauquelin var straks mere farlig, og han viste sig da også brølstaerk. Isaer på den sidste stigning så han ud til at have fart i jernhesten, og han satte den klart bedste tid, da han nåede målstregen. Mads Pedersen, der er en smule tungere end franskmand­en, kunne ikke opretholde samme drev i cyklen op ad den stejle bakke til sidst, men holdt altså førerposit­ionen i det samlede klassement. /ritzau/

 ?? ?? Lidl-Treks Mads Pedersen vandt samlet i Frankrig. Foto: Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix
Lidl-Treks Mads Pedersen vandt samlet i Frankrig. Foto: Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark