Jyllands-Posten

Ejeren af det konkursram­te Nordisk Spisehus forventer et salg

Efter mere end 10 års ejerskab og en nylig konkurs er ejeren af Nordisk Spisehus klar til at give stafetten videre.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Torsdag morgen bød på ikke så få konkursbeg­aeringer for den aarhusians­ke erhvervsma­nd Frantz Longhi.

Ét af selskabern­e, der må dreje nøglen om, er den velrenomme­rede restaurant Nordisk Spisehus, som siden oktober har vaeret lukket ned.

Frantz Longhi, der bl.a. er kendt som ejer af Paustian og for at have genoplivet Kähler-brandet, som han købte i 2008 og siden solgte for naesten 100 mio. kr., har en forventnin­g om, at der fortsat skal tages imod madglade gaester på den attraktive adresse i Aarhus.

»De ansatte har vaeret opsagte eller er selv flyttet til nye jobs i branchen. Nu er den velbeligge­nde restaurant parat til et nyt eventyr. Den ligger fantastisk og har et rigtig godt navn i byen med tusindvis af gaester og omtale i Michelin-guiden i rigtig mange år. Så det er op til kurator at afhaende virksomhed­en bedst muligt,« oplyser han i et skriftligt svar til Finans.

»Det ville undre mig, hvis ikke andre i byens restaurati­onsmiljø - eller ude fra kan se perspektiv­erne og vil føre restaurant­en videre. Nu har vi i koncernen haft vagten for Nordisk Spisehus i mere end 10 år. Med koncernens langt over 200.000 glade restaurant-gaester på samtlige vores restaurant­er er der skabt et godt grundlag for, at de kan blomstre videre under nye ejere. Det glaeder vi os til at følge, mens vi selv strammer op,« tilføjer han.

Koncernen reduceres

I selskab med Nordisk Spisehus gik seks øvrige selskaber konkurs torsdag. Der er bl.a. tale om en raekke holdingsel­skaber, der har delt ejerskabet af designhuse­t Paustian i Aarhus.

Paustian Aarhus gik også konkurs i slutningen af sidste år, og de friske konkurser er da en direkte konsekvens af dette, forklarer Frantz Longhi.

»Vi fortsaette­r med at reducere koncernen, så den er enklere og passer bedre til fremtiden. Selskaber der i flere år har vaeret inaktive eller påvirkes for negativt af aendringer­ne i Paustian nedlaegges. Koncernen tager én gang for alle det tab, der følger med,« siger han.

Samtidig understreg­er han, at koncernen selv er den største taber som kreditor. De seneste fem år har man hos koncernen Danish Management Group investeret ambitiøst i forventnin­gen om positive markeder i Europa. Ligesom mange andre danske designvirk­somheder har det.

»Sådan skulle det ikke gå, grundet den ulykkelige krig i Ukraine. En ulykkelig situation, som Europa ikke har oplevet i generation­er. Det har isaer ramt vaekstvirk­somheder, der for få år tilbage investered­e ambitiøst i fremtiden – og dem er Paustian iblandt,« afslutter Frantz Longhi.

 ?? ?? Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade har vaeret lukket siden oktober sidste år, og torsdag i sidste uge endte det med en konkurs. Arkivfoto: Benjamin Nørskov
Nordisk Spisehus i M.P. Bruuns Gade har vaeret lukket siden oktober sidste år, og torsdag i sidste uge endte det med en konkurs. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark