Jyllands-Posten

Lance Armstrong undrer sig over dansk stortalent

Den dobbelte verdensmes­ter fra Holte forstår dog ikke kritikken fra Armstrong.

- STEEN A. JØRGENSSEN Steen.A.Jorgenssen@jp.dk

Det bare 17-årige danske cykeltalen­t Albert Withen Philipsen har på kort tid gjort sig bemaerket hos de helt store navne i internatio­nal cykelsport.

Så bemaerket, at sportens engang største stjerne, amerikaner­en Lance Armstrong, nu også har en mening om den unge danskers fremtidspl­aner.

I sommer sikrede Albert Philipsen sig ungdomsver­densmester­skabet både på landevejen og på mountainbi­ke, og siden da har flere World Tour-storhold vist interesse for at skrive kontrakt med ham, når han skifter fra junior- til seniorrytt­er i 2025.

Valget faldt på det amerikansk­e Lidl-Trek-hold, hvor Philipsen får både Mads Pedersen og Mattias Skjelmose som holdkammer­ater.

Men dén beslutning undrer Lance Armstrong, der vandt Tour de France syv gange for to årtier siden for at blive frataget titlerne pga. doping, sig over.

Det afslørede amerikaner­en med den blakkede fortid i et afsnit af sin podcast ”The Move”, hvor Armstrong sammen med sin tidligere sportsdire­ktør Johan Bruyneel gennemgår fremtidens unge talenter, danske Philipsen.

»Hvis jeg var ham med det CV og den hype, og du vil konkurrere i de tre Grand Tours, og du vil optimere dine praestatio­ner, så er der kun tre hold, man kan tage til. Det siger jeg bare, og LidlTrek er ikke et af dem,« siger Armstrong i podcasten ifølge TV 2 Sporten.

De tre World Tour-hold, som Armstrong henviser til, er Jumbo, UAE og Ineos. Både Ineos-Grenadiers og UAE Team Emirates viste i efteråret interesse for Albert Philipsen.

Helt uenig

herunder

Selv er det unge stjernesku­d dog slet ikke enig i Armstrongs analyse – om end han er noget benovet over at blive naevnt personligt af amerikaner­en.

»Jeg er sikker på, at jeg har taget det rigtige valg med alle de overvejels­er, jeg har gjort omkring holdet. Det er ikke kun det nuvaerende hold, jeg har set på, men isaer fremtiden, og jeg er ikke enig i, at der kun er tre hold, der har potentiale,« siger Albert Philipsen til TV 2 Sporten.

Danskeren kører i øjeblikket for udviklings­holdet Tscherning Cycling Academy, som han bliver hos resten af 2024. Allerede nu har han dog mulighed for at hente støtte og materiel hos LidlTrek.

Selv har han kaldt LidtTrek »det perfekte match« for ham.

 ?? ?? Albert Withen Philipsen i Ungdoms VM-trøjen, som han sikrede sig to af i sommer.
Foto: Gregers Tycho
Albert Withen Philipsen i Ungdoms VM-trøjen, som han sikrede sig to af i sommer. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark