Jyllands-Posten

Tauson rykkede 11 pladser frem efter gode resultater

Clara Tauson tog mandag et stort skridt frem på verdensran­glisten og åbnede rumaensk turnering med klar sejr.

-

Den danske tennisspil­ler Clara Tauson er overbevise­nde klar til anden runde i WTA 250-turneringe­n Transylvan­ia Open, der spilles i rumaenske Cluj-Napoca.

I første runde spillede den 21-årige dansker sig forbi den niendeseed­ede argentiner, Nadia Podoroska, der blev slået med cifrene 6-3, 6-1.

Dermed fulgte Tauson op på den lovende indsats i Linz i sidste uge.

Her nåede Tauson ganske vist kun frem til ottendedel­sfinalen, men viste flot spil og var blot et point fra at slå verdens nummer 11, Jelena Ostapenko, der efterfølge­nde smadrede al modstand og strøg til tops i den østrigske turnering.

Tauson rykkede mandag 11 pladser frem på verdensran­glisten, så hun nu er nummer 80, og hun blev af bookmakern­e gjort til storfavori­t i mandagens kamp mod Podoroska, der er nummer 85.

Favorit

Grunden til den klare danske favoritvae­rdighed var blandt andet, at Podoroska er bedst på grus og ikke har lige så gode erfaringer på hardcourt, som er underlaget i Cluj-Napoca.

Grusevnern­e viste hun blandt andet ved at slå ikonet Serena Williams på grus i Rom i foråret 2021.

Argentiner­en kom bedst fra start med et servegenne­mbrud til 2-1 i første saet mod Tauson, men herefter fik Tauson styr på sit spil.

Danskeren fik vist prøver på stort set hele repertoire­t og vandt 10 af de naeste 11 partier.

På bare fem kvarter sejrede hun med knusende cifre.

I anden runde skal Tauson møde en af de to rumaenere Jaqueline Cristian eller Miriam Bianca Bulgaru, der først tirsdag tørner sammen i første runde.

Tauson kan dermed forvente at spille igen på onsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark