Jyllands-Posten

Fyret topchef er ude af Tradeshift­s bestyrelse

Flere måneder efter fyringen af Christian Lanng har Tradeshift kappet sit sidste bånd til den tidligere topchef og medstifter.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Knapt fem måneder efter sin fyring er Christian Lanng også fortid i Tradeshift­s bestyrelse.

Han er i slutningen af januar trådt ud af bestyrelse­n for selskabet, han selv har vaeret med til at stifte. Tradeshift har lige siden fyringen arbejdet for at få Christian Lanng ud af bestyrelse­n, oplyser selskabet til Finans.

»1. september blev Hr. Lanng afskediget på grund af grov forseelse i flere tilfaelde, og der blev igangsat formelle skridt mod at få ham fjernet fra Tradeshift­s bestyrelse. Den proces er nu afsluttet, og Hr. Lanng har forladt bestyrelse­n,« skriver Tradeshift i en skriftlig kommentar til Finans.

I oktober kom det frem, at den tidligere adm. direktør var blevet fyret fra Tradeshift efter anklager om seksuelle overgreb. Det viste sig senere, at det bl.a. bundede i en sag, hvor han beskyldes for at have indgået en sexslaveko­ntakt med en af sine ansatte.

Christian Lanng har afvist anklagerne om seksuelle overgreb og misbrug. Han har indrømmet, at han har haft et forhold til sin ansatte, men det var ifølge ham frivilligt, og hendes anklage er derimod et forsøg på afpresning, mener han.

Den tidligere topchef har ikke yderligere kommentare­r i kølvandet på sin exit fra bestyrelse­n, men henviser i stedet til sine tidligere udtalelser om sagen.

Tradeshift blev stiftet af Christian Lanng sammen med Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest i 2010, og det er en global platform, hvor virksomhed­er kan handle med hinanden. Trioen arbejdede sammen i IT- og Telestyrel­sen, hvor de stod bag NemHandel, som inspirered­e dem til at lave en tilsvarend­e platform til den private sektor.

Mikkel Hippe Brun forlod Tradeshift i oktober, mens Gert Sylvest fortsat er en del af selskabet og dets ledelse.

Efter fyringen af Christian Lanng blev James Stirk konstituer­et som midlertidi­g adm. direktør.

 ?? ?? Christian Lanng afviser beskyldnin­gerne om seksuelle overgreb og misbrug. Foto: Tradeshift
Christian Lanng afviser beskyldnin­gerne om seksuelle overgreb og misbrug. Foto: Tradeshift

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark