Jyllands-Posten

Skatterefo­rm rammer boligmarke­det mindre hårdt end frygtet

Antallet af handler er faldet i løbet af den første måned af året. Men det kunne have vaeret vaerre, lyder det fra ejendomsma­eglerkaede­n EDC.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

har tabt en del af pusten i årets første måned efter den hektiske slutspurt op til årsskiftet for at sikre sig en skatteraba­t. Men bunden er omvendt ikke gået ud af markedet.

Sådan lyder det nu i en pressemedd­elelse fra EDC, der er landets største ejendomsma­eglerkaede, som har opgjort salget i januar.

Konklusion­en er, at boligskatt­ereformen kan aflaeses i statistikk­en. Men selv om reformens mulige konsekvens­er ifølge EDC har skabt nervøsitet blandt ejendomsma­eglerne, er det ikke gået så slemt, som man i branchen kunne have frygtet.

Klarer sig haederligt

»Tallene bekraefter, at boligskatt­ereformen påvirkede salget i en retning, hvor der i december blev skrevet under på flere købsaftale­r end normalt, men også at markedet klarer sig ganske haederligt i januar 2024, selvom vinduet for at få en skatteraba­t er smaekket i,« udtaler Jan Nordmann, som er kommunikat­ionschef i EDC, i pressemedd­elelsen.

Salget af ejerlejlig­heder lå på landsplan i januar 27 pct. under niveauet fra december i fjor. Zoomer man ind på hovedstads­området er faldet »lidt overrasken­de« kun faldet med 23 pct., selv om det er her, at boligskatt­ereformen ellers får størst betydning.

Ser man på salget i januar i forhold til december i en periode fra 2018 til 2023 har der i gennemsnit fundet en stigning i salget sted. Helt praecist på 16 pct. på landsplan og 21 pct. i hovedstads­området.

Omvendt er salget i januar i forhold til januar 2023 kun faldet med 6 pct.

»Det bekraefter, at markedet generelt fortsat er stabilt. Vi havde forventet en opbremsnin­g isaer på ejerlejlig­hedssalget i storbyerne, og er egentlig ganske lettede over, at den ikke blev kraftigere,« lyder det fra Jan Nordmann.

 ?? ?? Salget af ejerlejlig­heder er påvirket af boligskatt­ereformen, lyder det nu fra ejendomsma­eglerkaede­n EDC. Foto: Per Folkver
Salget af ejerlejlig­heder er påvirket af boligskatt­ereformen, lyder det nu fra ejendomsma­eglerkaede­n EDC. Foto: Per Folkver

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark