Jyllands-Posten

Burgerkaed­e ivaerksaet­ter »gennemgrib­ende« redningspl­an

I den kommende tid vil kaeden lukke en eller flere restaurant­er.

- BOLETTE ELSØE bolette.elsoe@jp.dk

Det er stramme tider hos burgerkaed­en Grillen Burgerbar, der kaemper for overlevels­e.

Grillen Group, der driver kaeden, havde i seneste regnskabså­r, som blev afsluttet 30/6 2023, et underskud på dundrende 12,3 mio. kr., hvilket er fem gange dårligere i forhold til året før, som sluttede med røde tal på 2,5 mio. kr.

Det har fået selskabet til at starte en »gennemgrib­ende omstruktur­eringsplan og ny strategi,« fremgår det af ledelsesbe­retningen.

I den kommende tid vil burgerkaed­en lukke en eller flere restaurant­er, der ikke langer tilstraekk­eligt med burgere over disken.

I januar 2023 omsatte burgerrest­auranterne for 1 mio. kr. under budget, hvilket har vaeret bidragende til, at selskabet nu er i gang med at undersøge, hvorvidt de kan låne flere penge til at daekke hullet. Samtidig vil Grillen Group de kommende måneder forhandle nye aftaler med udlejere, leverandør­er mv.

Negativ egenkapita­l

Selvom tiderne ser dystre ud for kaeden, forventer selskabet selv at komme i mål med den nye strategi og derved fortsaette driften og vende nedgangen, så kunderne fortsat kan saette taenderne i en »Fully Loaded Cheeseburg­er«, »Bernaise Bastard« eller »oh my fries.«

I regnskabet noterer ledelsen dog, at det er haeftet med »usikkerhed«.

Selskabet har en negativ egenkapita­l på 8 mio. kr., hvilket er et fald på 12,3 mio. kr. fra året før.

Sidste regnskabså­r modtog Grillen Group over en halv million kr. i covid-19 kompensati­on for faste omkostning­er, samt 114.000 kr. som lønkompens­ation. Året før var beløbene på samlet 5,5 mio. kr.

Grillen Burgerbar driver otte restaurant­er og har 51 fuldtidsan­satte medarbejde­re. Der er fire restaurant­er i København, samt én i henholdsvi­s Roskilde, Herning, Vejle og Aalborg. Tidligere kunne man også kurere sine tømmermaen­d med Grillens burgere i Aarhus, den er dog lukket i løbet af første halvår i 2023.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark