Jyllands-Posten

Jysk-familien rykker koncernen til Lars Larsens hjemby

Familiekon­cernen Lars Larsen Group flytter hovedsaede­t og 80 ansatte til Silkeborg, der er en by, som den føler sig knyttet til.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Familien bag milliardko­ncernen Lars Larsen Group, der har detailgiga­nten Jysk som største aktivitet, samler nu koncernens hovedsaede i Silkeborg. I dag mandag flytter 80 medarbejde­re, som er ansat i familiekon­toret og dermed holdingsel­skabet, derfor fra Aarhus-forstaden Brabrand.

Det ryk mod vest i det østjyske er ikke tilfaeldig­t. Silkeborg var gennem mere end 30 år hjemby for Jyskstifte­ren, dynekøbman­d Lars Larsen, og familien. Han boede der frem til sin død i 2019.

I købstaden midt i det midtjyske søhøjland bor også koncernens bestyrelse­sformand, Jacob Brunsborg, og familie. Han tegner i dag ejerfamili­en udadtil.

Hidtil har Lars Larsen Group boet under tag med Jysk i selskabets hovedsaede, hvorfra driften med flere end 3.200 butikker i 48 lande styres. Beslutning­en om at flytte koncernsel­skabet ud for sig selv er dog truffet.

I en pressemedd­elelse fastslås det, at det sker »med udgangspun­kt i ejerfamili­ens ønske, at Lars Larsen Group etablerer sit første eget hovedkonto­r i netop Silkeborg – en by, som både nu og historisk set har en taet tilknytnin­g til koncernen«.

Bestyrelse­sformand Brunsborg udtaler:

»Silkeborg er en by, der

Jacob står mig og min familie meget naert. Min far etablerede Jysks erhvervsev­entyr her i byen, og derfor er jeg glad for, at Lars Larsen Group nu også flytter ind. Jeg ser frem til, at vi alle kommer godt på plads i vores nye hovedkonto­r.«

Adm. direktør Jesper Lund i Lars Larsen Group udtaler samtidig, at »flytningen er et naturligt skridt i vores udvikling, og vi har glaedet os til at komme til Silkeborg. En by, der betyder meget for koncernen og vores rødder.«

Flytningen sker, samtidig med at familiekon­toret skifter navn fra LLG A/S til Lars Larsen Group A/S.

Det kommer efter 15 års forandring­er i ejerkoncer­nen bag Lars Larsen Group, og disse afsluttes nu. Efter at generation­sskiftet blev afsluttet oven på en årelang proces, er ejerfamili­en bag også nået til afslutning­en af en forenkling i hele milliardko­ncernen.

Hidtil har den vaeret bygget op af en lang raekke selskaber, men konstrukti­onen er på vej mod det endelige mål – ét holdingsel­skab. Det betyder, at fra 10 koncerner i 2020 er der fra 2024 én samlet koncern – nu under Lars Larsen Group A/S.

Lars Larsen Group A/S har fra i dag til huse i en af fire bygninger, der udgør Erhvervspa­rk Silkeborg, som Lars Larsen Group står bag. Det ligger ved motorvejen gennem Silkeborg og byens store fodboldsta­dion, der har navnet Jysk Park.

Koncernen understreg­er, at trods flytningen bevares en naer tilknytnin­g til Aarhus, hvor selskabern­e Jysk, Bolia, Ilva og Seng fortsat er placeret. Desuden er der etableret et team af erfarne medarbejde­re i Lars Larsen Group Retail, som fortsat har til huse i Jysks hovedkonto­r.

 ?? ?? Jacob Brunsborg er bestyrelse­sformand for familiekon­cernen. Foto: Joachim Ladefoged
Jacob Brunsborg er bestyrelse­sformand for familiekon­cernen. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark