Jyllands-Posten

Indbrudsty­ve trodsede gitre, røg og sirener og stjal varer nok til at »åbne en kajakbutik«

Butikken Surfline i Egå ved Aarhus var natten til tirsdag udsat for et tyveri i millionkla­ssen.

- RASMUS EMBORG rasmus.emborg@jp.dk

Det lyder naesten som noget taget ud af en ”Mission: Impossible”-film.

Men det, der skete i Egå natten mellem mandag og tirsdag, var desvaerre ikke nogen koordinere­t haendelse på et stort filmset i Hollywood.

Det var derimod den barske virkelighe­d, som Surfline desvaerre måtte sande at vaere blevet udsat for.

Et antal ukendte gerningsma­end var hos naboen til surf- og skibutikke­n lykkedes med at slukke for lyset, så de uset kunne kravle syv meter op på butikkens tag. Herfra kunne de ved hjaelp af saerligt vaerktøj skaere et hul i taget og derefter saenke medbragte stiger ned på butikkens overetage.

Kasse efter kasse stjal de eksklusive tørdragter og andet kostbart kajakudsty­r.

Selvom omfanget af de stjålne effekter endnu ikke er gjort fuldstaend­igt op, så vurderer Jeppe Hansen, der er ejer af og direktør i Surfline, at tyvene umiddelbar­t er sluppet afsted med varer med en butiksvaer­di på mellem 1 og 2 mio. kr.

»Vi er stadig i gang med at lave opgørelsen, men på vores lager ligger der kasser med 12 tørdragter i hver størrelse. Og de tørdragter repraesent­erer en butiksvaer­di på 10-18.000 kr. per styk. De er virkelig kostbare, og så er de samtidig lette og derfor også nemme at flytte for tyvene,« siger direktøren.

Det er ikke første gang, at Jeppe Hansens butik har vaeret udsat for tyveri.

For syv-otte år siden var Surfline udsat for flere indbrud, og derfor valgte direktøren på davaerende tidspunkt at investere i alt fra dobbeltgit­ter til røg og sirener til sin butik.

Jeppe Hansen anslår, at de hos Surfline i Egå i de senere år har brugt over 1 mio. kr. på sikring af butikken. Det holdt tyvene fra døren de naeste syv-otte år.

Men natten mellem mandag og tirsdag slog gerningsma­end altså til igen.

Topprofess­ionelt tyveri

Lige så frustreren­de et tyveri må vaere for enhver butiksinde­haver, lige så forundret må Jeppe Hansen også siges at vaere over, hvordan det er lykkedes tyvene at traenge ind i butikken ved at skaere et hul i taget.

»Det er ikke noget, man bare klarer med en skruetraek­ker. Jeg er jo ikke håndvaerke­r, men de må have haft noget specielt udstyr med. Vi er desvaerre oppe imod nogle meget profession­elle tyve,« siger butiksdire­ktøren og tilføjer:

»Det er meget specifikt, det, de har taget. Det er indbygning­skompas til kajakker, det er specielle daekstaske­r til specielle kajakmodel­ler, det er tørdragter til 18.000 kr. Altså man kunne simpelthen åbne en kajakbutik med de ting, der er stjålet.«

Selv hvis gerningsma­endene skulle gøre sig tanker om at åbne en kajakbutik, så ville det nok ikke vaere inden for landets graenser.

For som Jeppe Hansen pointerer, er de stjålne varer netop så specifikke, at man sandsynlig­vis ville opdage, hvis nogen forsøgte at saelge dem i Danmark.

Giver ikke op

Selvom Surfline allerede har kastet over 1 mio. kr. efter sikring af butikken som konsekvens af tyverier, har Jeppe Hansen planer om at investere i mere sikring af butikken.

Butiksejer­en er klar over, at man nok aldrig kan helgardere­de Surfline fuldstaend­igt mod indbrud. Alligevel forventer han, at de kommende tiltag vil gøre livet surt for selv de mest profession­elle tyveknaegt­e.

»Vi kan i hvert fald gøre det meget komplicere­t for dem at komme ind. Men samtidig ser man jo også rambuktyve­rier på for eksempel cykelhandl­ere med høje vaerdier. Det håber jeg ikke kommer til at ske for os. Vi er forhåbning­sfulde omkring, at vi skal nok få det her stoppet,« siger han.

Det er meget specifikt, det, de har taget. Det er indbygning­skompas til kajakker, det er specielle daekstaske­r til specielle kajakmodel­ler, det er tørdragter til 18.000 kr. JEPPE HANSEN, EJER AF OG DIREKTØR I SURFLINE

 ?? ?? Jeppe Hansens butik var natten til tirsdag endnu engang udsat for tyveri. Arkivfoto: Gregers Tycho
Jeppe Hansens butik var natten til tirsdag endnu engang udsat for tyveri. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark