Jyllands-Posten

Jysk stemmeslug­er har prøvet lidt af hvert

Venstre-politikere­n Anni Matthiesen har haft et hav af ordførersk­aber. I dag er hun naestforma­nd i folketings­gruppen.

-

Friskoler, Faerøerne, idraet, turisme, børn, natur, undervisni­ng, socialområ­det og handicap. Ovenståend­e er blot et udpluk af de områder, Anni Matthiesen (V) har vaeret eller er ordfører for i sin tid på Christians­borg.

Hun blev valgt til Folketinge­t i 2011, og selv om hun aldrig er blevet minister, har hun vaeret en loyal stemme, der ikke – i hvert fald åbent – har talt imod partiets linje.

8. februar fylder Anni Matthiesen 60 år.

Selv om Anni Matthiesen ikke er den mest berømte person på Christians­borg, har

hun formået at skrabe en hel del stemmer til sig, når der har vaeret folketings­valg.

5.384 personlige stemmer

Hun stiftede første gang bekendtska­b med Christians­borg som politisk sekretaer i Venstre i midten af 00’erne. Hun blev valgt til Folketinge­t første gang i 2011.

Ved valget i 2022 fik hun 5.384 personlige stemmer, flest i Vejen-kredsen. I dag er Anni Matthiesen inkarneret Venstre-kvinde og har vaeret det i mange år, men sådan har det ikke altid vaeret.

Hun har til mediet Jydskevest­kysten fortalt, hvordan hun i gymnasiet stemte SF til sit første valg.

Det blev dog også den eneste gang, fortalte hun i 2019 til avisen, hvor hun også uddybede, at private omstaendig­heder spiller ind i hendes arbejde, nemlig arbejdet for at forbedre forholdene for unge med saerlige behov, herunder handicap.

Anni Matthiesen har en søn, der er autist.

»Jeg har selv vaeret det hele igennem som mor. Jeg har oplevet, hvor svaer en kamp det er at skabe et formål med min søns liv.«

»Der er derfor også en del foraeldre, der ringer til mig, når de har brug for hjaelp, for det påvirker hele familien,« siger Anni Matthiesen.

Hun blev i 2023 udnaevnt som handicapor­dfører og er derudover naestforma­nd i Venstres folketings­gruppe.

Desuden er hun formand for Folketinge­ts tvaerpolit­iske netvaerk mod ensomhed.

 ?? ?? Anni Matthiesen blev valgt til Folketinge­t første gang i 2011. Foto: Liv Latricia Habel/Ritzau Scanpix
Anni Matthiesen blev valgt til Folketinge­t første gang i 2011. Foto: Liv Latricia Habel/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark