Jyllands-Posten

Danske Bank gennemføre­r fyringsrun­de

123 medarbejde­re opsiges i en ny fyringsrun­de i landets største bank under en uge efter historisk overskud.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Danske Bank har tirsdag varslet fyring af 123 medarbejde­re.

Det bekraefter banken i en skriftlig kommentar til Finans.

Fyringerne begrundes med bankens nye 2028strate­gi.

»Vi tilpasser og udvikler hele tiden organisati­onen, og vores Forward ’28-strategi medfører blandt andet, at nogle områder kraever nye investerin­ger i bedre og mere digitale kundeoplev­elser, imens der er andre steder i banken, hvor vi bliver faerre medarbejde­re,« skriver Danske Bank i kommentare­n og tilføjer:

»I dag er der internt annonceret en raekke tilpasning­er i forskellig­e dele af organisati­onen, og det har desvaerre medført, at i alt 123 medarbejde­re er blevet opsagt.«

Fyringsrun­den gennemføre­s under en uge efter, at Danske Bank kunne praesenter­e det største overskud i bankens 153årige levetid.

Kritik fra fagforenin­gen

Netop den timing vaekker kritik hos de ansattes fagforenin­g, Finansforb­undet.

»Forandring­er er en del af hverdagen som finansansa­t, men her er vi i en situation, hvor Danske Bank leverer et rekordover­skud og så fire dage senere reducerer voldsomt i de medarbejde­re, der har skabt resultater­ne. Det er virkelig svaert at se både det rimelige og fornuftige i,« udtaler Dorrit Brandt, formand for Finansforb­undet, i en skriftlig kommentar.

Formanden for Finansforb­undets faglige gruppe i Danske Bank, Kirsten Ebbe Brich, tilføjer, at de ansatte er uforståend­e over for, at der skal skaeres 123 medarbejde­re fra »en i forvejen presset medarbejde­rgruppe«.

Danske Bank oplyser, at de medarbejde­re, som har fået et opsigelses­varsel, vil blive tilbudt åbne stillinger andre steder i banken i det omfang, det er muligt.

Resten vil få hjaelp til at søge nyt arbejde uden for banken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark