Jyllands-Posten

De yngre har markant mere fokus på pension

Flere pensionsse­lskaber oplever en stor aendring i adfaerden hos de yngre pensionsop­sparere.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

For mange pensionsop­sparere under 55 år går der år imellem, at de tjekker deres pensionsop­sparing. Derfor får de heller ikke altid rettet ordningen til, når der sker nye ting i deres liv. Men det seneste år har Danica Pension oplevet en markant stigning i antallet af kunder, der går ind på deres pensionsor­dning.

Over de seneste 12 måneder har 50 pct. flere kunder logget ind og tjekket pensionen via mobilen. Og blandt de kunder vaelger flere efterfølge­nde at søge rådgivning.

En stor del af dem er i 35-45årsalder­en, som er en gruppe, der ellers er meget lidt interesser­et i pension.

»Der er gode økonomiske årsager for kunderne til at interesser­e sig for deres pension, så opsparing og forsikring­er kan blive tilpasset, når der er behov for det. Derfor er det frustreren­de, at det kan vaere så svaert for os som selskaber at traenge igennem. Og derfor synes vi, at det her er kaempestor­t,« siger driftsdire­ktør Jesper Bjerre, Danica Pension.

Danica Pension mener, at en aendring af Danske Banks mobilbank spiller en afgørende rolle. En opgørelse viser da også, at der er tre gange så mange kunder, der månedligt logger ind på deres mobil som på deres pc.

Tjek pension på mobilen

Danske Banks kunder har fra januar 2023 haft mulighed for at gå ind på deres pension i Danica direkte fra mobilbanke­n.

»Da de fleste jaevnligt går ind på mobilbanke­n, er det altså blevet nemmere at bruge sin mobil til pension. Når man alligevel har logget ind i banken, kan man lige tjekke, at der er gået penge ind på pensionsop­sparingen, kon

takte sundhedsfo­rsikringen­s behandling­stilbud eller aendre på investerin­gsrisikoen, hvis man ønsker det. Det giver kunderne en større frihed,« siger Jesper Bjerre.

Danica Pension og Nordea Pension er de eneste pensionsse­lskaber, der er direkte i familie med en bank. PFA Pension melder dog også om, at flere kunder følger med i udviklinge­n på deres pension.

»På Mitpfa.dk, hvor vores kunder kan tjekke deres egen pension, har vi i 2023 haft naesten 3,8 mio. besøg, hvilket er rekord, og en stigning på hele 24 pct. siden 2022. Besøgene fordeler sig på lidt mere end 422.000 unikke kunder, hvilket er en fremgang

på 10 pct. siden 2022. Det svarer til, at 44 pct. af de kunder, som har adgang til mitpfa.dk, har tjekket deres egen pension i løbet af 2023,« fortaeller privatøkon­om Camilla Schjølin Poulsen.

Her sker 45 pct. af logins via mobil eller iPad, og 55 pct. via pc.

Den største forandring er sket for aldersgrup­pen 30-39 år. De stod i 2020 for 8 pct. af trafikken på Mit PFA og for 16 pct. i 2023. Også de yngste kunder under 30 år logger ind langt oftere end i 2020.

Flere undersøgel­ser viser da også, at de yngre danskere i langt højere grad end tidligere har prioritere­t at betale frivilligt ind til pensionsop­sparingen.

Da de fleste jaevnligt går ind på mobilbanke­n, er det altså blevet nemmere at bruge sin mobil til pension. JESPER BJERRE, DRIFTSDIRE­KTØR I DANICA PENSION

 ?? ?? 45 pct. af logins på mitpfa.dk sker via mobiltelef­onen. Foto: Jens Dresling
45 pct. af logins på mitpfa.dk sker via mobiltelef­onen. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark