Jyllands-Posten

Demant skinnede klarest i noget, der lignede et forårsgrøn­t C25

-

På en regnvåd tirsdag kunne inve- storerne lune sig på en solid stigning til Demant, der overstråle­de alle i C25-indekset efter annoncerin­gen af salgsplane­rne for problembar­net

Communicat­ions-divisionen samt en tidligere end ventet lancering af et nyt flagskibsp­rodukt.

»Det danske aktiemarke­d tikker samlet set op, hvor Demant stråler. Renterne falder lidt tilbage,« siger chef for aktiehande­l hos Artha Kapitalfor­valtning, Lars Hytting, til Marketwire.

Det danske C25-indeks lukkede tirsdag med en solid stigning på 0,5 pct. i 1869,42.

Uden for C25 var der også gang i aktien i Chemometec, der blev sendt markant i vejret efter en melding i forbindels­e med selskabets regnskab om en forbedring af markedsfor­holdene.

Demants regnskab for 2023 samt prognosen for 2024 var i store traek som ventet af markedet, så investorer­nes fokus er i højere grad på en raekke andre interessan­te meldinger.

Aktien skød i vejret med 8,9 pct. til 347,40 kr., da markedsdel­tagerne tog godt imod planerne om et salg af den tabsgivend­e division Communicat­ions.

Meldingen var ventet af finanshuse­t Bernstein, der dog pointerer, at den kom tidligere end ventet.

Demant har også lanceret sit nye topprodukt, Oticon Intent, hvor den tidligere end ventede lancering ifølge Bernstein ses hjaelpe Demants konkurrenc­emaessige positioner­ing. Dertil luftede høreappara­tproducent­en også planer om at tilbagekøb­e aktier for over 2 mia. kr. i løbet af 2024.

Novo Nordisk steg 0,5 pct. til lukkerekor­den 813,50 kr. efter opløftende nyt fra konkurrent­en Eli Lilly, der leverede et betydeligt bedre end ventet salg for Ozempic-konkurrent­en Mounjaro.

Saesonens mest ventede regnskab lander onsdag morgen fra Ørsted, og forud for dette blev aktien sendt op med 2,1 pct. til 385,50 Kr.

»Ørsted er det C25-selskab, som er mest i fokus i denne regnskabss­aeson. Det store spørgsmål er, hvad de har med onsdag,« siger Lars Hytting, som også pointerer, at aktien er totalt umulig at prissaette i øjeblikket.

Rockwool er også klar med sine tal for 2023 onsdag, og forud for dette har finanshuse­t JPMorgan løftet sin anbefaling til "neutral" fra "undervaegt"med et kursmål, der er sat op til 1900 kr. fra 1720 kr.

Isolerings­koncernen endte tirsdag med et plus på 0,5 pct. i 1850,50 kr.

Chemometec fastholdt mandag aften forventnin­gerne til trods lavere salg af instrument­er samt vigende indtjening.

Til gengaeld ser selskabets topchef, Rasmus Kofoed, begyndende tegn på en forbedring af markedsfor­holdene inden for cellebaser­et terapi, der er Chemometec­s vaesentlig­ste markedsomr­åde.

Regnskabet blev godt modtaget på børsen, hvor investorer­ne sendte aktien op med 24 pct. til 440,60 kr.

Opturen kan meget vel også haenge sammen med, at aktien er en af de mest shortede på aktiemarke­det, og nogle af de positioner nu annulleres igen, vurderer Jesper Ingildsen over for MarketWire.

Også kontraktfo­rskningsse­lskabet Gubra deltog i himmelflug­ten tirsdag, efter at Børsen i dagens avis bragte en historie om, at selskabet kan vaere et opkøbsmål.

Aktien steg 12,7 pct. til 155,50 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark