Jyllands-Posten

Sommerhuse udlejes som aldrig før, og bureauer »mangler huse i kataloget«

Nye tal viser, at rekordmang­e ferieuger i sommeren 2024 allerede var booket i slut november 2023. Det giver ifølge en boligmarke­dsanalytik­er gyldne muligheder for sommerhusk­øb. Vi har set naermere på udvalget i Østjylland.

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Overvejer du at investere i et sommerhus?

Formentlig er det ikke et helt dumt tidspunkt – i hvert fald ikke, hvis du drømmer om et tilskud til udgifterne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at de danske sommerhuse udlejes som aldrig før. Ved udgangen af november 2023 var der 249.000 bookede husuger for 2024 – en stigning på 41.000 uger sammenlign­et med samme tidspunkt 2022.

Danmarks Statistik oplyser, at det er rekord for antal bookede husuger i slut november. Og det betyder alt andet lige, at der er gode muligheder for at daekke nogle af de faste udgifter. I hvert fald hvis du spørger boligmarke­dsanalytik­er hos Home Henrik Hauthorn Jensen.

»Der er en gylden mulighed for at udleje sit sommerhus i øjeblikket. Med nogle ugers udlejning i de perioder, hvor man alligevel ikke selv bruger sommerhuse­t, kan man sikre sig et paent tilskud til udgifterne ved at eje et sommerhus,« siger han.

Ferieønske­rne aendrede sig

Corona er en del af ligningen, der kan forklare, hvorfor vesterhavs­brus og dansk natur for nogle trumfer palmer og hvide sandstrand­e.

»Dengang blev vi tvunget til at taenke i alternativ­er til de sydlandske rejser, og det lader til, at det har bidt sig fast – ikke kun hos danskerne, men tilmed hos vores nabolande som Tyskland, Norge og Holland,« siger han.

Men ud over corona er det ifølge Henrik Hauthorn Jensen ligeledes klimaforan­dringer, der har rykket ved danskernes ønsker for sommerferi­en.

»Temperatur­erne i Sydeuropa er steget markant, og for langt de fleste, danskere som tyskere og hollaender­e, er 3540 grader simpelthen for varmt,« siger Henrik Hauthorn Jensen.

Henrik Hauthorn Jensen har vaeret i dialog med flere udlejnings­bureauer, herunder Sol og Strand, et af Danmarks

største bureauer inden for sommerhusu­dlejning. Og her er meldingen ikke til at tage fejl af:

»Flere af udlejnings­bureauerne mangler huse i kataloget. Uanset størrelse og placering er der kunder, der naesten med sikkerhed gerne vil udleje dit sommerhus,« siger han.

Derfor spaender lejeindtae­gterne bredt – fra 2.000

og op til 50.000 kr. pr. uge.

Det mest populaere lejeniveau blandt sommerhusg­aesterne ligger dog på 5.0009.000 kr. i ugentlig leje i højsaesone­n, der ifølge Sol og Strand ligger i perioden fra uge 29-36.

JP Aarhus har samlet et overblik over de største og mindste sommerhuse, der lige nu er til salg i en raekke østjyske kommuner.

 ?? ??
 ?? ?? Søvejen 29, 8362 Hørning, Skanderbor­g Kommune. Foto: Lokalt Liebhaveri
Søvejen 29, 8362 Hørning, Skanderbor­g Kommune. Foto: Lokalt Liebhaveri
 ?? ?? Skablundve­j 36, 8350 Hundslund, Odder Kommune. Foto: Danbolig
Skablundve­j 36, 8350 Hundslund, Odder Kommune. Foto: Danbolig
 ?? ?? Farmen 30, 8600 Silkeborg, Silkeborg Kommune. Foto: Estate
Farmen 30, 8600 Silkeborg, Silkeborg Kommune. Foto: Estate
 ?? ?? Øster Allé 5, 8300 Odder, Odder Komm
Øster Allé 5, 8300 Odder, Odder Komm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark