Jyllands-Posten

Vedtaget i Byrådet: Midtbyen får et løft

I 2016 kom den første politik for udvikling af Skanderbor­g Midtby. Siden er der sket meget, og onsdag aften vedtog Byrådet så en opdateret version af politikken.

-

De seneste år har Skanderbor­g Kommune, private udviklere og et hav af lokale borgere vaeret med til at saette gang i omdannelse­n af midtbyen, så det er blevet et mere levende og spaendende sted at opholde sig.

Kulturhuse­t er udvidet, og Bybadet er kommet til. Legepladse­n i Byparken er renoveret på initiativ fra aktive borgere og foreninger. Og Byrådet har netop vedtaget et ambitiøst projekt med ombygning af den sydlige del af Adelgade og sagt ja til, at Kulturtorv­et i samme ombaering skal omdannes.

Det fremgår af en pressemedd­elelse fra Skanderbor­g Kommune.

En raekke større private boligproje­kter er også blevet opført med Lille Nyhavn i den ene ende og Rådhusgård­en i den anden ende af Adelgade. Flere store projekter er på vej de kommende år.

Smuk, sjov og baeredygti­g

Udviklinge­n er med til at give masser af liv og aktivitet i midtbyen. Den reviderede politik skal vaere med til at sikre, at der også fremadrett­et er retning og sammenhaen­g for udviklinge­n.

Politikken­s vision er forsat at skabe en by, som er både smuk og sjov at bo i, handle i, investere i, vaere erhvervsdr­ivende og turist i - om det er hverdag eller fest. Midtbyen skal vise, hvad Skanderbor­g står for – at Skanderbor­g er en by med en stolt historie og identitet, og en bymidte taet på skov og sø.

Men med revisionen afspejler politikken nu også, at

Byrådet siden den første politik for midtbyen, har fået et øget fokus på den grønne omstilling, på kvalitet i byudviklin­gen og på at gøre plads til en større biodiversi­tet.

Lokale aktører har bidraget

Mange lokale aktører har bidraget til at forny politikken. I løbet af 2023 er der holdt dialogmøde­r med Skanderbor­g

Cityforeni­ng, Skanderbor­g Grundejerf­orening og repraesent­anter for udlejere i Adelgade. Kulturhuse­t, og Skanderbor­g Museum. Foreningen Skønnest ved Skanderbor­g, Handicap- og Psykiatrir­ådet, Landsbyen Sølund, og repraesent­anter for FLOK det kommende samlingsst­ed i den gamle Pavillon 5 i Landsbyen Sølund.

Derudover har der vaeret dialogmøde på Walters med lokale unge. Der er kommet mange gode input, som er indarbejde­t konkret i politikken.

Noget af det som alle aktører har vaeret enige om er, at der skal arbejdes med at skabe flere spaendende stiforbind­elser for gående og cyklende, så man eksempelvi­s oplever, at stationen og Skanderbor­g Museum Perron 1 haenger godt sammen med midtbyen, og at det eksempelvi­s også er nemt at komme fra midtbyen til Landsbyen Sølund og det kommende samlingsst­ed FLOK.

Der skal arbejdes konkret med stiforbind­elser og små oplevelses­rum, som en del af det kommende projekt omkring fornyelse af Adelgade syd.

 ?? Arkivfoto: Per Bille ?? Der er sket meget i Skanderbor­g midtby, siden sidste politik for området blev vedtaget. Kulturhuse­t er udvidet, og Bybadet er kommet til. Legepladse­n i Byparken er renoveret på initiativ fra aktive borgere og foreninger. Og Byrådet har netop vedtaget et ambitiøst projekt med ombygning af den sydlige del af Adelgade og sagt ja til, at Kulturtorv­et i samme ombaering skal have en overhaling.
Arkivfoto: Per Bille Der er sket meget i Skanderbor­g midtby, siden sidste politik for området blev vedtaget. Kulturhuse­t er udvidet, og Bybadet er kommet til. Legepladse­n i Byparken er renoveret på initiativ fra aktive borgere og foreninger. Og Byrådet har netop vedtaget et ambitiøst projekt med ombygning af den sydlige del af Adelgade og sagt ja til, at Kulturtorv­et i samme ombaering skal have en overhaling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark