Jyllands-Posten

DE UOPKLAREDE MORD

- Betina Christense­n

I perioden 1989-1990 blev der begået flere mord i København, hvoraf flere endnu er uopklarede.

Marcela Guerro Mieres

I december 1989 forsvandt den 17-årige Marcela Guerro Mieres på vej hjem fra en fest i Hvidovre.

Ifølge vidner tog hun imod et lift fra en mand på en grøn Puch Maxi. Naeste morgen blev hun fundet død på en byggeplads.

Hanne With

Den 23-årige, narkoprost­ituerede Hanne With blev natten til den 1. januar 1990 fundet død i sin lejlighed. Hun blev sidst set i live i en taxi med en kunde.

Da hun ikke dukkede op til en aftale, blev hendes kaereste urolig. Efter at have sparket døren op til Hanne Withs lejlighed, fandt han hende i en blodpøl. Hun var blevet groft mishandlet med slag fra et stumpt redskab og stukket adskillige gange med en kniv, inden hun til sidst fik halsen skåret over.

Det er dette drab, som den 53-årige mand fra Randers nu er tiltalt for efter 34 år.

Den 3. januar 1990 forsvandt den 22-årige Betina Christense­n. Hun var prostituer­et og gravid i 14. uge. Syv år senere fandt kloakarbej­dere hendes lig i en brønd ved Kødbyen.

Stine Geisler

Under pinsekarne­vallet i København i 1990 blev den 18-årige Stine Geisler fundet død i kaelderen til den opgang, hvor hun boede. Det var i Teglgårdst­raede i centrum af København.

Hun havde snitlaesio­ner i ansigtet, var blevet overhaeldt med voks og havde efter sin død også fået ridset et mystisk symbol ind i huden på den højre underarm. Hun var blevet bagbundet med en ledning og kvalt med to karklude.

Anette Just Olesen

Den 21. august 1990 blev den 28-årige korrespond­ent Anette Just Olesen draebt i opgangen til sin lejlighed på Amager. En mand sneg sig med ind, da hun låste døren op, og dolkede hende adskillige gange. Hun døde senere af sine kvaestelse­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark