Jyllands-Posten

Sverige dropper efterforsk­ning af Nord Stream-sabotage

Den svenske efterforsk­ning af sabotagen på gasrørledn­ingerne Nord Stream 1 og 2 droppes, oplyser den svenske anklagemyn­dighed ifølge TT.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Den svenske efterforsk­ning af sabotagen på gasrørledn­ingerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersøen droppes.

Det oplyser den svenske anklagemyn­dighed ifølge nyhedsbure­auet TT.

Anklagemyn­digheden vurderer, at det ikke er muligt for den at opklare sagen. Forbrydels­en er ifølge anklagemyn­digheden ikke tilskraekk­eligt forbundet med Sverige til at rejse tiltale.

I stedet bliver beviserne nu overført til Tyskland.

I Danmark har man endnu ikke afsluttet efterforsk­ningen, oplyser Københavns Politi til Jyllands-Posten.

»Den danske efterforsk­ning er fortsat ikke endeligt afsluttet, men vi forventer, at vi kan komme med en udmelding inden for kort tid,« oplyser Københavns Politi.

Det var ventet, at der onsdag ville komme nyt i sagen. Men hvorvidt det drejede sig om en eventuel sigtelse, opgivelse af sagen eller andet, var uvist.

Mandag oplyste anklagemyn­digheden til Expressen, at den var ved at tage en beslutning om fremtiden for den svenske efterforsk­ning af sabotagen. Nu bekraefter anklager Mats Ljungqvist i en pressemedd­elelse, at Sveriges efterforsk­ning er lukket.

»Forundersø­gelsen har vaeret systematis­k og grundig. Blandt andet er en lang raekke skibsbevae­gelser blevet analyseret for at forstå, hvad der er sket. Derudover er der foretaget en omfattende undersøgel­se af gerningsst­edet og afholdt flere afhøringer i sagen. På baggrund af den situation, vi har nu, kan vi konstatere, at svensk jurisdikti­on mangler,« siger Mats Ljungqvist i pressemedd­elelsen.

Det var i slutningen af september 2022, at der blev opdaget flere huller på rørledning­erne i Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Både Sverige, Danmark og Tyskland indledte efterforsk­ninger af sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark