Jyllands-Posten

Nyhedsvaer­ten lod minister vaere tavs

Lasse Sjørslev har vaeret med fra TV 2 News’ begyndelse. I dag er han fast vaert på programmet ”Go’ aften Live”.

- /ritzau/

Der er tv-journalist­er, hvis ansigter er så velkendte hos seerne, at de kan synes, at reporteren altid har vaeret der.

Den kategori tilhører Lasse Sjørslev, der fylder 50 år den 8. februar.

Han begyndte på TV 2, få måneder før News gik i luften i 2006, og dermed var han en af de livereport­ere, som seerne på nyhedskana­len stiftede bekendtska­b med fra begyndelse­n.

Han var således med i første raekke, da Ungdomshus­et i København året efter blev ryddet af politiet. Mellem vrede unge, bål og tåregas stod Lasse Sjørslev med mikrofonen.

Andre husker et interview fra 2008 med davaerende integratio­nsminister Birthe Rønn Hornbech, der naegtede at svare. I naesten et minut sagde hun ikke en lyd, men nøjedes med at kigge på journalist­en, der dengang var politisk reporter.

Det maerkelige indslag blev

hurtigt dagens samtaleemn­e på Christians­borg.

Lasse Sjørslev er journalist­uddannet på Roskilde Universite­t med praktikoph­old på Berlingske. Den skrivende journalist­ik lagde han dog som nyuddannet fra sig til fordel for tv.

Først på TV 2 Lorry og derefter på TV 2, hvor han fra 2012 har haft skiftende vaertsopga­ver. Siden 2021 på ”Go’ aften Live”, hvor han danner makkerskab med Janni Pedersen.

Det har de gjort før, blandt andet på programmet ”News & Co” på News.

Årets vaert i 2018

Lasse Sjørslev er gift med Josefine Høgh, der er ansat på DR Sporten. De er foraeldre til en datter, Molly, på to år og deler jaevnligt ferieoplev­elser og andre begivenhed­er i familien på de sociale medier.

Fra et tidligere forhold har han to voksne børn – datteren Liva og sønnen Bertram.

Når Lasse Sjørslev ikke er på skaermen eller passer sin familie, dyrker han sport, blandt andet tennis.

For sit arbejde blev han i 2018 belønnet med TV Prisen i kategorien ”Årets Vaert”.

 ?? ?? Lasse Sjørslev er gift med Josefine Høgh, der ligesom ham er tv-vaert. Her er parret fotografer­et ved en uddeling af tv-priser i 2022.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lasse Sjørslev er gift med Josefine Høgh, der ligesom ham er tv-vaert. Her er parret fotografer­et ved en uddeling af tv-priser i 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark