Jyllands-Posten

Jørgen Ejbøl fortsaette­r som formand i Jyllands-Postens Fond

Jyllands-Postens Fond afviger sin praksis om, at et bestyrelse­smedlem skal fratraede det år, hvor vedkommend­e fylder 75 år. Det skyldes »behovet for kontinuite­t« for Jyllands-Posten.

- RASMUS LANGE she is the boss,«

Jørgen Ejbøl skulle efter planen traede tilbage som formand for Jyllands-Postens Fond i 2024 på grund af fondens praksis om, at et bestyrelse­smedlem skal fratraede det år, vedkommend­e fylder 75 år.

Men en enig bestyrelse for fonden, der er den ene af JP/ Politikens Hus’ to ejerfonde, har nu vedtaget at anmode Jørgen Ejbøl om at fortsaette på posten »af hensyn til behovet for kontinuite­t i en tid, hvor Jyllands-Posten står overfor store udfordring­er,« lyder det fra Jyllands-Postens Fond.

»Jeg er selvfølgel­ig glad for således fortsat indefra at følge udviklinge­n af den avis, der er og har vaeret mit livs største opgave. Fusionen i 2003 med Politikens Hus og den efterfølge­nde proces med at udvikle JP/Politikens Hus til Danmarks førende medievirks­omhed er historisk i branchen. Jeg glaeder mig til at deltage i arbejdet med at gøre den del af projektet faerdigt,« udtaler Jørgen Ejbøl i pressemedd­elelsen.

Støtte fra chefredakt­ør

Jørgen Ejbøl fylder 75 år den 21. februar. Han var en af hovedarkit­ekterne bag etablering­en af JP/Politikens Hus, der opstod i 2003 som en fusion mellem Politikens Hus og Jyllands-Posten. Fra 2003 til 2014 var han bestyrelse­sformand i koncernen og siden naestforma­nd frem til 2017.

»Jeg har hele tiden håbet, at han ville blive. Jeg har ikke mødt andre mennesker, der har så stor kaerlighed til og indsigt i Jyllands-Posten. Kombineret med en meget stor indflydels­e i den rolle, så kan Jyllands-Posten ikke have en bedre fondsforma­nd end Jørgen Ejbøl,« siger Marchen Neel Gjertsen, ansv. chefredakt­ør på Jyllands-Posten.

Jørgen Ejbøl roser chefredakt­øren for at raekke ud.

»Hun er i gang med en masse øvelser for at få JyllandsPo­sten tilbage til de store tider. Jeg opfatter det som stor modenhed, at man ikke er bange for at raekke ud. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at siger Jørgen Ejbøl.

 ?? ?? Via en dispensati­on fra bestyrelse­n har Jørgen Ejbøl fået lov til at fortsaette i bestyrelse­n or JP/Politikens Hus, selvom han fylder 75 senere i år. Foto: Magnus Holm
Via en dispensati­on fra bestyrelse­n har Jørgen Ejbøl fået lov til at fortsaette i bestyrelse­n or JP/Politikens Hus, selvom han fylder 75 senere i år. Foto: Magnus Holm

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark