Jyllands-Posten

Ulla Grøn bliver ny rektor for Kaospilot

- Ulla Grøn afløser Christer Vindeløv-Lidzélius.

Ulla Grøn bliver ny rektor for uddannelse­n Kaospilot. Hun afløser Christer VindeløvLi­dzélius, der var på posten i 17 år.

»Verden har brug for ledere, som kan drømme om, tro på og skabe baeredygti­ge forandring­er, hvor både mennesker, samfund og forretning haenger sammen i en god balance. Det kan Kaospilote­rne - og jeg glaeder mig til at vaere med på den naeste del af rejsen,« siger Ulla Grøn i en pressemedd­elelse.

Hun kommer med en bred erfaring og et stort globalt netvaerk fra elleve år hos Grundfos, hvor hun først var ansvarlig for lederuddan­nelser, dernaest for Culture & Leadership, og de seneste tre år har hun vaeret Global Head of Diversity, Equity & Inclusion (DE&I).

Ulla Grøn har desuden tidligere arbejdet med innovation og organisati­onsudvikli­ng hos Region Midtjyllan­d samt vaeret forstander for den højskole, der i dag hedder Kalø Højskole.

Den nye rektor ser frem til at saette både erfaringer og netvaerk i spil i Kaospilots lokaler i Filmbyen, hvor 100 studerende fra hele Europa har deres daglige gang. Udover den 3-årige uddannelse har Kaospilot adskillige masterclas­ses blandt andet i Japan, Spanien og Brasilien.

Kender kulturen

Den nye rektor er ikke helt fremmed for Kaospilot. I en periode på fem år agerede Ulla Grøn censor på skolen, og hun kender dermed til den kultur og undervisni­ngsfilosof­i, som Kaospilot er kendt for.

»For mig er Kaospilot en levende skole, der uddanner og efteruddan­ner ledere og forandring­sagenter og styrker ivaerksaet­teri. Jeg var gennem en årraekke censor på uddannelse­n og mødte der mange dygtige og visionaere studerende – og det har vaeret en stor fornøjelse gennem årene at se flere af deres projekter blive virkeliggj­ort og også at møde dem senere som ledere eller konsulente­r i både offentlige og private organisati­oner,« siger Ulla Grøn.

Om ansaettels­en siger medarbejde­rrepraesen­tant i Kaospilots bestyrelse, Jesper Kjeldsen:

»Vi er utroligt glade for at kunne byde Ulla Grøn velkommen som vores nye rektor. Kaospilot er et saerligt sted for mange mennesker, med et stort internatio­nalt netvaerk og staerke vaerdier. Men vi er også en ambitiøs uddannelse, der ønsker at udvikle og udfordre den traditione­lle måde at taenke uddannelse på. Vi har brug for en, som både kan holde historien samt vaerdierne, og som deler ambitionen om at udvikle Kaospilot som skole, men også som en organisati­on der har det regenerati­ve lederskab i fokus. Det ansvar er vi overbevist­e om, at Ulla Grøn er den rette til at løfte.«

 ?? ?? Ulla Grøn. Pressefoto
Ulla Grøn. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark