Jyllands-Posten

Overblik: Sådan kommer Sydhavnens højhuse til at se ud

Om få år kan Sydhavnskv­arteret se frem til flere bygninger i højhuskate­gorien.

- KLARA TREBBIEN RASMUSSEN klara.trebbien@jp.dk

Højhusene skyder op et efter et. Sydhavnskv­arteret i Aarhus undergår i disse år store forandring­er.

Her er et overblik over de byggerier, som er undervejs i det gamle industrikv­arter.

Ifølge højhuspoli­tikken i Aarhus Kommune er et højhus en bygning på over seks etager. Der er flere byggerier på vej i Sydhavnskv­arteret, der overstiger taersklen på seks etager – nogle af dem med en hel del. Her er et overblik over dem.

Trae

Det mest fremskredn­e byggeri i højhuskate­gorien i området er Trae. Bygningen, der bliver 20 etager høj, skal have gulve, lofter og facader, der består af trae. Derfor er den snart 78 meter høje bygning blevet omtalt som Danmarks højeste traehus.

I Trae skal der vaere kontorer – blandt andet til virksomhed­en Mobilepay, som har lejet sig ind. Byggeriet forventes at stå klar i efteråret 2024.

Akson

Højhuset med navnet Akson kommer til at ligge ved siden af Jyllands-Postens domicil. Det skal vaere 26 etager højt og forventes at stå faerdigt i 2025. Med de planlagte 112 meter kommer Akson til at vaere den tredjehøje­ste bygning i Aarhus kun overgået af Lighthouse­s 142 meter og Olav de Lindes kommende kontorbygn­ing på Mindet 6 på 139 meter. Sidstnaevn­te forventes at stå faerdig i 2027.

Byggefelt tre og fire

På det, som i lokalplane­n for området kaldes byggefelt tre og fire, kommer der til at vaere et højhusbygg­eri med forskellig­e aktører, hvoraf den største er Guldsmeden Hotels.

I stueetagen skal spillested­et Train ligge, og derudover flytter Lydbyen ind, som bl.a. er en raekke studier. Byggeriet, som A. Enggaard står bag, kommer til at vaere op til 16 etager højt og forventes faerdigt i 2026.

Byggefelt et

På byggefelt et, som ligger ud mod Spanien, skal der vaere et højhusbygg­eri på op til 12 etager. Her skal Hotel Mocksy have til huse, og i stueetagen skal der vaere jazzbar. A. Enggaard står bag projektet og er på nuvaerende tidspunkt i faerd med at søge om byggetilla­delse.

Sådan skal facaderne på Trae se ud. Foto: Kilden og Hindby

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Visualiser­ing af, hvordan de nye højhuse i Sydhavnen kan forandre Aarhus’ skyline fra Salling Rooftop ud mod Tangkrogen. Illustrati­on: Aarhus Kommune
Visualiser­ing af, hvordan de nye højhuse i Sydhavnen kan forandre Aarhus’ skyline fra Salling Rooftop ud mod Tangkrogen. Illustrati­on: Aarhus Kommune
 ?? ?? Visualiser­ing af hvordan Akson kan komme til at tage sig ud i 2025. Visualiser­ing: Aart Architects
Visualiser­ing af hvordan Akson kan komme til at tage sig ud i 2025. Visualiser­ing: Aart Architects

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark