Jyllands-Posten

Nybygget specialsko­le har ikke plads: Elever med handicap sendes tilbage til gamle lokaler

Elever med handicap i Stensagers­kolens udskoling bliver sendt tilbage til den gamle skole i Viby.

-

Når skolebygge­rier går galt, så er det børnene, det går ud over. Og der er ikke noget at sige til, hvis eleverne på Stensagers­kolen føler sig som kastebolde.

Der er nemlig meget at udsaette på den nye udgave af Stensagers­kolen i Brabrand, der blev indviet i 2023. Skolen blev 65 mio. kr. dyrere og stod klar et år senere end forventet. Og nu har det også vist sig, at den er alt for lille til at rumme alle elever.

De var den allerede, da den blev indviet.

De markante kapacitets­udfordring­er har derfor nu tvunget Aarhus Kommune ud i en nødløsning, som bliver at sende udskolinge­n på specialsko­len tilbage i de gamle og utidssvare­nde lokaler i Viby, hvor skolen tidligere havde til huse.

Udflytning­en vil gaelde de kommende fem-seks år, indtil der er fundet en permanent løsning, skriver Børn og Unge i en pressemedd­elelse.

»Med denne løsning skaber vi afklaring for børn, foraeldre og medarbejde­re i de kommende år. Selv om vi allerhelst vil have alle vores elever samlet på vores nye skole, så er det ikke en mulighed med det stigende elevtal. Vores elever har brug for plads og et laeringsmi­ljø, hvor de kan traekke sig fra de andre elever, så de ikke bliver overstimul­erede og stressede,« siger skoleleder Susanne Hjermitsle­v.

»På den måde kan de deltage i undervisni­ngen på egne praemisser. Ved at flytte udskolings­klasser til vores tidligere lokaler i Viby får vi den fysiske plads, der understøtt­er vores paedagogis­ke arbejde med eleverne, ligesom der er mulighed for at arbejde med bredere ungemiljøe­r.«

I gang med analyse

Der bliver tale om i alt seks udskolings­klasser, som skal

flytte til Viby til august. De tre af dem flyttes fra Stensagers­kolen, mens de resterende tre har haft midlertidi­gt ophold hos Klubben Holme Søndergaar­d. I august 2025

flytter yderligere tre udskolings­klasser.

Kommunen forventer, at udskolinge­n på Stensagers­kolen vokser med yderligere tre-fire klasser.

At det er udskolings­klasserne, der må tilbage til den gamle skole, skyldes ifølge kommunen, at de er mest pladskraev­ende. Skolen ønsker desuden en god overgang medllem specialdag­tilbuddet, som i 2023 rykkede ind på matriklen i Brabrand.

Ifølge Børn og Unge bakker både skolebesty­relse og medarbejde­r på Stensagers­kolen op om at udflytte børnene i udskolinge­n.

Kommunen er i øjeblikket i gang med at større analysearb­ejde på specialsko­leområdet, og det skal senere på året munde ud i forslag til en varig løsning på bl.a. kapacitets­udfordring­erne.

»Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning for Stensagers­kolen, hvor eleverne får det paedagogis­ke tilbud og de fysiske rammer, de har brug for i hverdagen. Aktuelt er vi ved at udarbejde en analyse af hele specialomr­ådet, som skal vaere afsaet for de videre drøftelser og en varig løsning, for vi forventer, at der også i de kommende år vil vaere en stigende efterspørg­sel på specialsko­lepladser i Aarhus,« siger forvaltnin­gschef Nikolaj Harbjerg.

 ?? ?? Udskolings­eleverne på Stensagers­kolen skal tilbage i gamle rammer på Stensagerv­ej i Viby. Foto: Aarhus Kommune
Udskolings­eleverne på Stensagers­kolen skal tilbage i gamle rammer på Stensagerv­ej i Viby. Foto: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark