Jyllands-Posten

Hun tog den fra popstar til musicalstj­erne

Den store stemme er Maria Lucia Heiberg Rosenbergs faste holdepunkt gennem karrieren, der har vaeret fyldt med sang og musik. 9. februar flyder hun 40 år.

- /ritzau/

Det er 21 år, siden musicalsan­ger og skuespille­r Maria Lucia Heiberg Rosenberg brød igennem den danske lydmur. I 2003 vandt hun TV 2’s talentshow ”Popstars”, og som en af de få har hun kunnet bruge den kortlivede mediesucce­s som springbrae­t til en stabil profession­el karriere.

9. februar fylder hun 40 år.

Siden har karrieren budt på mange forskellig­e roller og oplevelser – altid med musik og sang som omdrejning­spunkt. Over vinteren har Maria Lucia Heiberg Rosenberg, der ofte blot går under navnet Maria Lucia, vaeret aktuel i Det Kongelige

Teaters musicalops­aetning af den svenske film ”Som i himlen”. Her fremhaeved­e Politikens anmelder Henrik Palle hendes »fremragend­e stemme« i sine ord om musicalen.

Nu til revy

I år har Maria Lucia Heiberg Rosenberg så kastet sig ud i endnu en genre. Hun skal nemlig vaere med i sin første revy – naermere bestemt Aarhus Revyen.

»Jeg har kaempe respekt for revygenren, så det er ikke uden baeven, at jeg har sagt ja.«

»Men igen: Jeg har aldrig vaeret bange for en udfordring. Hvis det skraemmer mig laenge nok, så er det nok, fordi jeg skal tage tyren ved hornene og prøve det af,« har hun sagt til Ekstra Bladet.

Revyen bliver også et gensyn med sangerinde­ns hjemby. Maria Lucia Heiberg Rosenberg er vokset op i Risskov i Aarhus.

Det var her, at hun som yngre brugte det meste af sin fritid gennem skoleårene på at synge, spille teater og musik. Hun har sunget i kor i otte år samt stået på de skrå braedder i mange amatørmusi­calopsaetn­inger, fra hun var otte år gammel.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg fik sin første hovedrolle i ”Frk. Nitouche” som 16-årig på friluftssc­enen Vilhelmsbo­rg Festspil syd for Aarhus.

Allerede her blev drømmen taendt om at kunne gøre passionen til sin levevej. Siden har hun medvirket i mange store roller på musicalsce­nen, hvor hun både vokalt og dramatisk har udfyldt kraevende roller som

Belle i ”Skønheden og Udyret” og Maria i ”West Side Story”.

I 2011 modtog hun årets Reumert for Bedste Sanger i rollen som Elphaba i musicalen ”Wicked” på Det Ny Teater. Det er også blevet til flere roller på både film og tv. Hun har blandt andet spillet med i tv-serien ”Store Drømme” samt lagt stemme til Elsa i Disneys monsterhit ”Frozen” i den danske udgave med navnet ”Frost”.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg bor i København med kaeresten, Albin Fredy Ljungqvist, og sønnen, Per Fredy, på tre år.

 ?? ?? I år skal Maria Lucia Heiberg Rosenberg prøve kraefter med revygenren, når hun vender hjem til Aarhus for at spille med i den lokale revy. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix
I år skal Maria Lucia Heiberg Rosenberg prøve kraefter med revygenren, når hun vender hjem til Aarhus for at spille med i den lokale revy. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark