Jyllands-Posten

Lundbeck leverer største omsaetning nogensinde

Medicinals­elskabet ser ellers ind i en raekke patentudlø­b de naeste år, men saetter sin lid til flere nye produkter.

- MADS LORENZEN mads.lorenzen@jp.dk

Med en rekordstor omsaetning på 19,9 mia. kr. og en vaekst i indtjening­en på 12 pct. har Lundbeck netop leveret et solidt regnskab, der laegger sig meget op ad selskabets guidance. Derfor har selskabet udbetalt 697 mio. kr. i udbytte til aktionaere­rne i 2023.

»Vi har leveret baeredygti­g vaekst og viser allerede resultater fra den succesfuld­e R&D-transforma­tion, vi er i gang med,« skriver adm. direktør i Lundbeck, Charl van Zyl, i forbindels­e med årsregnska­bet.

Samtidig forventer Lundbeck fortsat en vaekst mellem 7 og 10 pct. for 2024, saerligt på selskabets flagskibsp­rodukter mod demens, skitzofren­i, depression og migraene.

Derudover forventer Lundbeck, at overskudde­t før skat og afskrivnin­ger, EBITDA, vokser med mellem 10 og 16 pct. i 2024.

En raekke patenter udløber

Forud venter der Lundbeck en raekke patentudlø­b, blandt andet på selskabets antipsykot­iske medicin Abilify Maintena, der udløber i 2025 og potentielt kan true omsaetning­en.

Et par år senere falmer det økonomiske potentiale for medikament­erne Brintellix og Rexulti, der udløber i henholdsvi­s 2027 og 2029. Derfor har Lundbeck gjort, hvad de kunne for at berolige investorer.

På en sundhedsko­nference arrangeret af JP Morgan tidligere på året svarede Charl van Zyl på spørgsmåle­t, om Lundbeck kan vokse hen over de patentudlø­b, der lurer om hjørnet.

»Svaret er ja. Vi kan vokse mere,« sagde Charl van Zyl dengang ifølge Børsen.

Samtidig luftede direktøren ambitioner­ne for Lundbeck på den lidt laengere bane, hvor en del af vaeksten i det danske medicinals­elskab også skal komme fra opkøb.

 ?? ?? Charl van Zyl har kun tegnet Lundbeck i godt seks måneder. Før da var han vicedirekt­ør i UBL. Foto: PR
Charl van Zyl har kun tegnet Lundbeck i godt seks måneder. Før da var han vicedirekt­ør i UBL. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark