Jyllands-Posten

Trods sløvt regnskab tror GN på en lysere fremtid

Trods flere hårde år holder GN fast i selskabets enterprise-afdeling.

- MADS LORENZEN mads.lorenzen@jp.dk

Med et lille fald i den samlede vaekst på én procent, aftagende profit og en stadig lavere afkastning­sgrad er det ikke noget prangende regnskab, GN Group har leveret torsdag. Alligevel er selskabets nye direktør, Peter Karlstrome­r, fortrøstni­ngsfuld.

»Det er rigtigt, at der alt i alt var en lille tilbagegan­g, men jeg synes alligevel det var et år, hvor der skete en masse gode ting for os,« siger direktøren i et interview med Finans og påpeger, at saerligt det ene af to forretning­sben, der udvikler og saelger høreappara­ter, har leveret gode resultater.

Denne ene del af forretning­en leverende en organisk vaekst på 13 pct.

Her ser det vaerre ud

Vaerre ser det ud i den anden del af forretning­en, der udgør omkring to tredjedele af den samlede omsaetning.

Denne saelger lydudstyr til andre virksomhed­er samt til gamer-segmentet, og her har man for andet år i traek oplevet en negativ vaekst på otte procent i 2023.

»Vores enterprise­virksomhed har vaeret modvaegt til den gode vaekst i hearing. Men vi har fortsat meget store markedsand­ele, så jeg tror at vi også vil se bedring dér, nu hvor markedet langsomt er ved at komme sig efter corona, hvor mange virksomhed­er købte mere ind, end de skulle bruge,« siger Peter Karlstrome­r.

Derfor har det vaeret et svaert marked at saelge i siden, lyder det. Samtidig har GN vaeret presset af en stor gaeldsbyrd­e, idet selskabet måtte optage en stor gaeld for at opkøbe Steelserie­s, der laver lydudstyr til gamere.

Den gaeld har de afviklet 4 mia. kr. på i 2023, hvormed den samlede gaeld bringes ned til 10,5 mia. kr.

»Vi kan se, at den samlede margen igen er ved at blive bedre, og den udvikling regner jeg med fortsaette­r ind i 2024,« siger Peter Karlstrome­r.

Ifølge ham har den omstruktur­ering, han selv satte i gang i slutningen af 2023, også taget kraefter. Nu hvor den er eksekveret, kan de kraefter saettes ind for at få fart på vaeksten igen.

Direktøren fortaeller desuden, at der ikke er nogen planer om at nedpriorit­ere den pressede audio-forretning for fuldt at fokusere på hearing, der er i vaekst.

»Men det er klart, det er noget, vi hele tiden vurderer løbende. Lige nu er vi dog fuldt ud i stand til at investere det nødvendige i den voksende hearing-forretning,« siger Peter Karlstrome­r.

 ?? ?? Peter Karlstrome­r har kun vaeret direktør i GN Group siden oktober 2023. Inden da stod han i spidsen for Securitas i Sverige. Pressefoto: GN
Peter Karlstrome­r har kun vaeret direktør i GN Group siden oktober 2023. Inden da stod han i spidsen for Securitas i Sverige. Pressefoto: GN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark