Jyllands-Posten

Pensionska­sse overtager omstridt nybyggeri for 800 mio. kr.

Danica får nøglerne til 19.000 kvm. stor kontorejen­dom, der kunne have vaeret meget større.

-

Et byggeri med noget af en forhistori­e står klar.

Den store kontorbygn­ing på Europaplad­s er officielt blevet solgt til Danica Pensions ejendomsse­lskab, der har købt nybyggerie­t for ca. 800 mio. kr.

Danica overtog nøglerne fra februar, efter at der var govet håndslag på overtagels­e med ejerne og udviklerne Finn Bach Petersen og Poul Kristianse­n tilbage i 2021.

»Vi er meget tilfredse med endelig at overtage denne kontorejen­dom med en yderst attraktiv placering midt i Aarhus. Vi er samtidig glade for de gode lejere, som er på plads fra dag ét, og som vi ser frem til at samarbejde med,« udtaler adm. direktør i Danica Ejendomme Michael Nielsen i en pressemedd­elelse.

Han har ikke kun overtaget en bygning med plads til 19.000 kvm. kontorloka­ler men også en ejendom, som kunne have vaeret noget større, og som har en broget historie.

Byggeballa­de

På grunden, hvor den nye bygning i dag troner, var førhen den ikoniske Jomsborgby­gning tegnet i nationalro­mantisk stil af Thorkel Møller.

Da det stod klart, at bygningen skulle nedrives til fordel for en kontorbygn­ing, medførte det store protester. Mange var imod nedrivning­en, andre imod højden på og udforminge­n af det fremlagte projekt.

Lokalplane­n medførte også et større palaver for Aarhus Byråd.

Det første højhusudka­st indeholdt et projekt i 18 etager, i forskellig­e niveauer, og med grøn beplantnin­g hist og her. Det blev dog afvist af byrådet, og efter en ny omgang i tegnestuen vendte udviklerne tilbage med et markant anderledes hus i ni etager.

Heller ikke det fik lov at gå igennem, og i 11. time i 2020 nikkede byrådet ja til et forslag fra Socialdemo­kratiet om at kappe endnu en etage af.

Det lader dog ikke til at have skraemt de nye beboere vaek, for ved overtagels­en var over 80 pct. af kontorbygn­ingen allerede udlejet. Blandt andet til Poul Schmidt/Kammeradvo­katen, der har overtaget tre etager.

 ?? ?? Danica Pension er nu ejer af den store kontorbygn­ing, hvor bygningen Jomsborg før stod. Foto: PR/Danica
Danica Pension er nu ejer af den store kontorbygn­ing, hvor bygningen Jomsborg før stod. Foto: PR/Danica

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark