Jyllands-Posten

Purnima Erichsen er tilbage i byrådet efter orlov

Det konservati­ve byrådsmedl­em Purnima Erichsen er efter et års orlov vendt tilbage til byrådsarbe­jdet. I Aarhus Byråd er der nu ingen syge- eller orlovsmeld­te medlemmer.

- MARIA DALHOFF SIGNE SCHACK ENGEBJERG maria.dalhoff@jp.dk signe.engebjerg@jp.dk

Den 1. februar vendte Purnima Erichsen (K) tilbage efter et års orlov fra Aarhus Byråd.

Nu ser hun frem til igen at »arbejde for en endnu bedre by«.

I byrådet, hvor hun i 2021 blev valgt ind med 1.850 personlige stemmer, sidder Purnima Erichsen i Udvalg for Børn og Unge samt Udvalg for Mangfoldig­hed og Ligestilli­ng for De Konservati­ve.

Purnima Erichsen tog sidste år orlov fra byrådet af familiaere årsager, men har nu efter et år vaek fra det kommunalpo­litiske arbejde flere ting på tegnebraet­tet. Isaer vil hun have et stort fokus på mistrivsel blandt børn og unge. Specielt i en tid, hvor teknologi og glansbille­der på de sociale medier fylder mere og mere.

»Vi har en god by, og set i en dansk kontekst har vi nok aldrig vaeret friere, rigere eller sikrere. Alligevel hører vi, at mange unge mistrives. Der er noget i opbygninge­n af vores samfund, det, jeg kalder højhastigh­edssamfund, der må gentaenkes,« siger Purnima Erichsen.

Hun appellerer til unges accept af hinandens forskellig­heder. Og til at komme tilbage til samtalerne, naturen og de gode faellesska­ber. Det er for hende blandt andet kultur, sport og natur, der kan bidrage til en bedre sundhed uden om medicin.

»Jeg tror, vi skal passe på

med at gøre alle vores unge syge. Selvfølgel­ig er der nogle, der har brug for behandling i psykiatrie­n, men vi kan også hjaelpe de unge på andre måder,« siger Purnima Erichsen, der foruden Aarhus Byråd er medlem af hospitalsu­dvalget i Region Midtjyllan­d og til daglig arbejder som afdelingsl­aege på Aarhus Universite­tshospital.

Desuden vil hun følge op på tidligere arbejde om mulighed for hjemmepasn­ing i begraenset tid for aarhusians­ke børnefamil­ier.

I Udvalget for Mangfoldig­hed og Ligestilli­ng har Purnima Erichsen ligeledes ambitioner.

Plan mod racisme

»Jeg ser blandt andet frem til at arbejde med den nye handleplan mod racisme, som jeg forstår er undervejs,« siger hun.

Med Purnima Erichsen tilbage i byrådet er der p.t. ingen syge- eller orlovsmeld­te medlemmer af Aarhus Byråd. Det har ellers praeget byrådssale­n i flere omgange, siden

det nuvaerende byråd trådte sammen den 1. januar 2022.

Få måneder inde i valgperiod­en gik Enhedslist­ens stemmeslug­er ved kommunalva­lget i 2021, Laura Bryhl, på sygeorlov på grund af stress efter en intern sag i partiet. Laura Bryhl valgte i august 2022 helt at traekke sig fra byrådet pga. stress. Siden da har Laura Bryhls vikar i byrådet, Solveig Munk, vaeret medlem af Aarhus Byråd.

I august 2022 trak også davaerende teknik- og miljørådma­nd

Steen Stavnsbo, der var konservati­v topprofil, sig også fra byrådet på grund af stresssymp­tomer, hvilket banede vej for partifaell­en Nicolaj Bang på posten. Efter de to spidskandi­daters exit fra byrådet indkaldte borgmester Jacob Bundsgaard (S) byrådspart­iernes gruppeform­aend til en drøftelse om arbejdskli­maet og om, hvordan medlemskab­et af Aarhus Byråd kan blive nemmere.

Siden den 1. januar 2022 har flere byrådsmedl­emmer derudover vaeret på barsels-,

foraeldre- eller uddannelse­sorlov, som har kraevet indkaldels­e af en suppleant i byrådssale­n. Senest har rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad (R) vaeret på sin anden barselsorl­ov i valgperiod­en – denne gang i fem måneder frem til slutningen af januar 2024.

Det naeste kommunalva­lg finder sted den 18. november 2025. Om Purnima Erichsen stiller op ved naeste kommunalva­lg, er endnu for tidligt at svare på.

 ?? ?? Purnima Erichsen (K) tog sidste år orlov fra byrådet af familiaere årsager, men har nu efter et år vaek fra det kommunalpo­litiske arbejde flere ting på tegnebraet­tet. Foto: Brian Karmark
Purnima Erichsen (K) tog sidste år orlov fra byrådet af familiaere årsager, men har nu efter et år vaek fra det kommunalpo­litiske arbejde flere ting på tegnebraet­tet. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark