Jyllands-Posten

RENOVERING­EN AF STOREGADE

-

Projektet koster 5,2 millioner kroner.

Cykelstier­ne i begge sider af Storegade bliver udvidet fra

0,4 meter til cirka 1,2 meter i bredden.

Parkerings­forholdene i Storegade bliver synliggjor­t med 12 afmaerkede båse.

I dag findes et stort antal fodgaenger­krydsninge­r af Storegade. Antallet reduceres. Gaden får et mere grønt udtryk, fordi der bliver opført plantebede. Adgangsfor­holdene til parkerings­pladsen ved Østergade forbedres og ligeledes til det nordlige pområde ved Torvet. Det sker ved at Storegade dobbeltret­tes på straekning­en mellem Borgergade og indkørsel til det nordlige parkerings­område ved Torvet ved Storegade 13. Desuden bliver skiltninge­n ved den eksisteren­de adgang til parkerings­pladsen ved Østergade mellem Storegade 8 og 10 udskiftet, så adgangen til parkerings­pladsen bliver tydeligere for trafikante­rne. De specialdes­ignede belysnings­master udskiftes, da det er svaert at få reservedel­e til dem.

Problemer med de eksisteren­de afvandings­render bliver fikset. Vand fra fortov og cykelsti håndteres i lukkede vandrender.

Hvis alt ellers glider glat kommer projektet i entreprenø­rudbud i juni, og selve anlaegsarb­ejdet vil finde sted fra august til november.

For at minimere generne i anlaegsfas­en mest muligt inddeles arbejdet i tre områder. Det begynder i enden ved Borgergade. Dernaest i enden ved Bagergårde­n og til sidst i midten ved Torvet.

Der bliver samtidig indført tre timers tidsbegrae­nset parkering på p-pladsen foran tøjbutikke­n Claus Hvass samt de to p-pladser ved Torvet. I første omgang som et forsøg, der skal evalueres.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark