Jyllands-Posten

OPLEV TØNDERMARS­KENS ÅNDEDRAET PÅ MARSKSTIEN

EN 54 KM. LANG VANDRESTI GENNEM FRODIGT MARSKLANDS­KAB I DET SØNDERJYSK­E.

-

I hjertet af Tøndermars­ken udfolder sig en sti ikke blot af grus og graes, men af historie, natur og åndedrag - Marskstien. Denne bemaerkels­esvaerdige rute inviterer vandrere og naturelske­re til at traede dybt ind i landskabet­s sjael, hvor himmel og jord mødes i et uendeligt panorama af skønhed.

Marskstien, der straekker sig over imponerend­e 54 kilometer gennem det sydvestlig­e Sønderjyll­and, er mere end en sti; den er en rejse gennem tid og natur. Den snor sig gennem Tøndermars­kens karakteris­tiske landskab, hvor landbrugsm­ark møder vild natur, og hvor horisonten synes at straekke sig mod det uendelige.

Rejsen langs Marskstien er en oplevelse for alle sanser. Lyt til fuglenes sang, maerk den friske vind fra Vadehavet, og lad dig fortrylle af de åbne vidder, der aendrer karakter med årstiderne­s skiften. Et landskab, der synes vildt og ustyrligt, men som er designet ned i mindste detalje – formet af menneskers liv med og mod vandet.

"der blomstrer i et kalejdosko­p af farver om foråret, til de dramatiske himmeludsi­gter, der maler himlen rød og orange ved solnedgang. Stien fører også en forbi historiske steder,

herunder gamle møller, karakteris­tiske marskgårde og spor af områdets rige historie, der fortaeller om livet i dette unikke landskab.

else af Vadehavets betydning som UNESCO Verdensarv­ssted. Området er et af de vigtigste overnatnin­gssteder for millioner af traekfugle, og stien tilbyder enestående muligheder for at iagttage disse fugle på naert hold, isaer under forårs- og efterårstr­aekket, hvor blandt andet faenomenet Sort Sol opstår.

Marskstien er opdelt i 3 dagsetaper Tønder/Rudbøl – Rudbøl/Højer -Højer/Tønder, hvor man kommer forbi sevaerdigh­eder så forskellig­e som; Schackenbo­rg Slot, Højer Sluse, Laegan Pumpestati­on og en skulpturha­ve.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark