Jyllands-Posten

Sådan tager du på vandreferi­e med småbørn

Vandring er blevet ekstremt populaert – og kan sagtens dyrkes med børn. Vandreentu­siast Marlene Bak Cohr fortaeller her, hvordan man kan have de små med på vandretur.

- JULIE ASTRID THOMSEN

Vandreture og naturoplev­elser er en populaer måde at tilbringe sin ferie på. For nogle kan det dog virke uoverskuel­igt at holde fast i den aktive ferieform, efter man har fået børn. Men sådan behøver det ikke at vaere, fortaeller Marlene Bak Cohr, der elsker at vandre og driver bloggen og Instagramp­rofilen ”Hike My Heart Out”.

»Det er fysisk hårdt og mere tidskraeve­nde end at bestille en charterfer­ie med alt inkluderet, men jeg tror, at de fleste børn får meget mere ud af at opholde sig i naturen end at vaere i et larmende vandland. Jeg synes, det har givet en masse fantastisk­e oplevelser, fordi man er sammen på en helt anden måde som familie uden skaerme og distraktio­ner,« siger hun.

Marlene Bak Cohr er 35 år, fra Fyn og har to børn sammen med sin mand. Deres interesse i at vandre begyndte, før de fik børn på en charterfer­ie til Kreta, hvor det blev lidt for kedeligt at ligge ved poolen hver dag, fortaeller hun. I stedet ville de hellere opleve middelhavs­øens smukke natur.

»Vores naeste rejse gik så til Californie­n, hvor vi vandrede i Yosemite, og der blev vi bare grebet af det,« siger hun.

Marlene Bak Cohr startede sin vandreblog i 2016, og i 2019 fik hun sin første søn.

»Så måtte vi finde ud af, hvordan vi så kunne vandre på en anden måde. Det blev allerede anderledes under graviditet­en, fordi jeg selvfølgel­ig ikke kunne det samme som før,« siger hun.

Hun anbefaler, at man er forberedt både med snacks, en god portion tålmodighe­d og en god baererygsa­ek, hvis barnet er aeldre end seks måneder. Ellers kan man bruge en vikle eller baeresele.

»Tålmodighe­d er helt centralt – også at holde en masse pauser og sørge for at vaere naervaeren­de. Hvis man er naervaeren­de, så behøver de faktisk ikke så meget andet og kan synes det er megasjovt at vaere på vandretur,« siger Marlene Bak Cohr og fortsaette­r:

»Det er også vigtigt at kunne slippe fantasien løs og gøre turen til en leg og slippe kontrollen lidt. Mange har en tendens til gerne at ville kontroller­e alt og planlaegge, hvor meget man skal gå hver dag, og det kan man ikke på samme måde.«

Ud over baererygsa­ek eller baeresele anbefaler hun også komfortabe­lt tøj til babyen, der er tilpasset til de temperatur­er, man skal befinde sig i. Og skal man ud i mere øde områder, anbefaler hun, at man medbringer en satellitte­lefon.

 ?? ?? Marlene Bak Cohr på vandretur i Østrig med sit aeldste barn. Foto: Privat
Marlene Bak Cohr på vandretur i Østrig med sit aeldste barn. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark