Jyllands-Posten

Få PERSPEKTIV på din tid

Disse bøger svejser personlige beretninge­r og historiske vendepunkt­er sammen og giver et blik på vores verden og vores tid.

- Mød Dennis Nørmark og Pelle Dragsted på Historiske dage i Øksnehalle­n 9-10/3

Christian Bennike viser dig, hvordan tiden har aendret sig fra en optimistis­k aera til en nutid fyldt med udfordring­er.

er laekkert velskrevet, imponerend­e og øjenåbnend­e, og viser at Bennike har potentiale­t til at blive en af de virkeligt gode tidsdiagno­stikere her til lands. BERLINGSKE

Engang troede vi på fremtiden

Pelle Dragsted giver her sit bud på, hvordan venstreflø­jen kan forme en baeredygti­g socialisme, som bygger på det økonomiske demokrati og det demokratis­ke ejerskab, vi allerede kender.

Inspireren­de og nytaenkend­e WEEKENDAVI­SEN

Forstå de vigtigste beslutning­er i moderne historie truffet af ledere som Churchill, de Gaulle, Nixon, Helmut Kohl og Mandela. Afgørende øjeblikke af Per Stig Møller giver dig et backstage-pas til de situatione­r, der aendrede alt.

Terrorangr­ebet mod Israel den 7. oktober og den følgende krig mod Hamas i Gaza har vaekket de dybeste traumer hos jøder og palaestine­nsere. Martin Krasnik fortaeller om den konflikt, der er vaevet ind i hans egen historie: Det er en historie om identitet og tilhørsfor­hold, om at finde håb i en verden af uro og usikkerhed.

Fartblind er en dybt personlig fortaellin­g fra Jacob Mark om graenseløs­hed, fest og kaerlighed og om at finde en ny vej, når kroppen siger fra, og livet kraever en genstart. Et aerligt kig ind i en verden, hvor det politiske pres og de personlige omkostning­er er enorme, og hvor kaerlighed­en bliver et anker i stormen.

Her får du Claus Hjort Frederikse­ns beretning om livet gennem politiske triumfer til personlige udfordring­er og den intense mediestorm, der følger en af de mest spektakula­ere retssager i Danmarkshi­storien. Fortalt til Susanne Hegelund.

Dennis Nørmark piller ved de små og store måder, vores frihed er blevet indsnaevre­t på, og udfordrer dig til at tage ansvar for dit eget liv.

BØRSEN

I august 2022 blev Salman Rushdie knivoverfa­ldet, netop som han skulle holde foredrag om forfattere­s sikkerhed. Stikket i højre øje var millimeter fra at slå ham ihjel. Rushdie fortaeller aerligt om sin barndom, sin alkoholise­rede far og hadet mod ham efter han skrev De sataniske vers. Kniv handler om overlevels­en af et attentat, ytringsfri­hed og Rushdies insisteren på at leve i frihed.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? UDE
16. APRIL
UDE 16. APRIL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark