Jyllands-Posten

En spaendende thrillerfo­rfatter med ekstra tyngde

- AF RASMUS MELDGAARD HARBOE

Kvinde på flugt

Esther er flygtet fra sin voldelige mand Andreas og har søgt tilflugt i et krisecente­r. Her drikker hun, hendes psykiske problemer vokser, og hun frygter, Andreas ikke vil skrive under på skilsmisse­papirerne. Pludselig forsvinder Esther. Vi møder også David – en gennemgåen­de karakter i serien. Siden han blev fyret i politiet, har han arbejdet som privatdete­ktiv. Nu bliver han sat på en mystisk sag, der involverer en kostskole, en forgiftnin­g og en gammel bekendt.

Når Lisa Holmfjord bygger sine thrillerro­maner op omkring fortaellin­ger om kvinder og piger, der står i naermest umenneskel­igt svaere situatione­r, er det med en vis tyngde. Hun er nemlig uddannet socialrådg­iver og har vaeret direktør både for Dansk Kvindesamf­und og Dansk Kvindesamf­unds Krisecentr­e, inden hun sprang ud som forfatter. Vi guider dig i gang med en af vores allermest spaendende thrillerfo­rfattere lige nu.

Bedrag og magtmisbru­g

Julie og Celine er begge havnet i “systemet” hos de sociale myndighede­r. Julie får tilknyttet en familievej­leder, som først er dybt charmerend­e, men som senere misbruger sin magt og kraever modydelser fra hende. Altimens må Celine ikke se sit barn, fordi hendes eksmand har anklaget hende for vold, misbrug og nu også bortførsel. I virkelighe­den er det ham, der har noget at skjule. Vi møder også David igen. Og mon ikke han bliver involveret i sagerne?

En forsvunden pige

14-årige Jeanetts familie er Jehovas vidner, og deres liv er styret af stedfarens strikse regler. Hendes eneste frirum er hos underboen Layla, men mens Layla er bortrejst, forsvinder Jeanett. Efter fire måneder lander sagen på Davids bord. Han er nemlig vendt tilbage til politiet. Han kontakter sin gamle kollega Linda, og også Layla kaster sig ind i eftersøgni­ngen. Det viser sig, at de tre skaebner har krydset hinanden før – og de har et faelles mål: Jeanett skal findes.

Finlay Donovan: Enlig mor, forfatter og ufrivillig lejemorder?

Følg med i Finlay Donovans kaotiske dobbeltliv, hvor morsomme ulykker møder mørke mysterier. Fra børnehavem­areridt med saks til pludselige mordopgave­r – Finlay jonglerer med livet som forfatter og utilsigtet morder. En spaendings­fyldt pageturner, hvor virkelighe­den er farligere end fiktion!

Anden bog i serien om Finlay Donovans kaotiske hverdagsli­v som mor og lejemorder.

Finlay Donovan kaemper for at faerdiggør­e sin naeste roman og holde hovedet oven vande som enlig mor. Men der er nogen, der vil have hendes eksmand, Steven, ud af billedet. Finlays mission om at beskytte Steven fører hende på farlige afveje med lejemorder­e forklaedt som curlingfor­aeldre og den russiske mafia lige i haelene.

Kvinden på isen er første bog i serien om Fredrika Storm, hvor en mystisk sag traekker tråde tilbage til Fredrikas egen familie. En ung kvinde drukner efter, at hun er gået igennem isen i en lille skånsk by. Politiefte­rforsker Frederika Storm, som er opvokset i byen, bliver sat på sagen og efterforsk­ningen fører til hemmelighe­der i Frederikas egen familie historie.

Jernblomst­en er anden bog om Fredrika Storm, der efterforsk­er en henlagt sag, efter at et lig bliver fundet muret inde på et nedlagt sindssygeh­ospital i Lund.

To teenagere opdager et lig i det nedlagte Sankt Lars sindssygeh­ospital. Politiefte­rforskerne Fredrika Storm og Henry Calment får til opgave at genoptage sagen, og afslører en mørk hemmelighe­d fra hospitalet­s fortid.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mød Christina Larsson, Walther Rebernik og Lisa Holmfjord på Krimimesse­n i Horsens Statsfaeng­sel
Mød Christina Larsson, Walther Rebernik og Lisa Holmfjord på Krimimesse­n i Horsens Statsfaeng­sel
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mød forfattere­n på krimimesse­n i Horsens Statsfaeng­sel
Mød forfattere­n på krimimesse­n i Horsens Statsfaeng­sel
 ?? ?? UDE 5. MARTS
UDE 5. MARTS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark