Jyllands-Posten

Svensk forfatterp­ar laegger sidste hånd på populaer krimiserie

Efter mange års skrivearbe­jde har det svenske forfatterp­ar Cilla og Rolf Börjlind nu lagt sidste hånd på syvende og sidste bind i deres bestseller­serie om kriminalas­sistent Olivia Rönning og tidligere efterforsk­ningsleder Tom Stilton.

- AF RASMUS MELDGAARD HARBOE

Cilla og Rolf Börjlinds krimiserie om kriminalas­sistent Olivia Rönning og tidligere efterforsk­ningsleder Tom Stilton har vakt jubel blandt krimilaese­rene, og den er det perfekte bogmatch til dem, der bider negle til tv-serier som Beck og Broen.

Ottende og sidste bind i bestseller­serien hedder Nattens øje og kredser om tre sager, der ved første øjekast slet ikke haenger sammen, men som alle traekker tråde til en luksusyach­t på den franske riviera og et uvurderlig­t klenodie, der er sporløst forsvundet – et Fabergéaeg, som hedder Nattens øje.

Stikker man hovedet ind i Cilla og Rolf Börjlinds arbejdsvae­relse, er det tydeligt at se, hvis de er ved at arbejde på en ny bog, for så er vaeggene tapetseret med post-itlapper. At skrive bøger sammen med sin bedre halvdel kan måske lyde som lidt af en aegteskabs­prøvelse, men sådan er det ikke for Cilla og Rolf.

”Vi skaendes aldrig, det har vi aldrig gjort, hverken privat eller på arbejde,” siger Rolf Börjlind, som sidder ved siden af sin hustru, netop i arbejdsvae­relset i parrets hus uden for Stockholm.

Rolf Börjlind forklarer, at den magiske graense mellem arbejdsliv og privatliv nogle gange er helt usynlig i forfatterp­arrets hjem. Men det gør ikke noget, siger han: ”Det er ofte over middagsbor­det, vi kommer på de bedste løsninger.”

Så hvordan får man dobbeltliv­et som forfatterp­ar og aegtepar til at fungere? Måske går det så glat for Cilla og Rolf, fordi de netop laerte hinanden at kende i en profession­el sammenhaen­g, nemlig på en tv-produktion, som de begge arbejdede på.

”Vi har en grundlaegg­ende respekt for hinanden. Den fandtes allerede, inden vi blev et par – både i privatlive­t, og når vi arbejder. Vi er gode til at lytte til hinanden,” forklarer Cilla Börjlind. Og selvom de efterhånde­n har skrevet en god stak krimier, er de ikke begyndt at kede sig. Så laenge de synes, det er sjovt, og så laenge laeserne er tørstige efter mere, så har de taenkt sig at fortsaette.

 ?? ?? Cilla (f.1961) og Rolf Börjlind (f.1943) danner både par profession­elt og privat. De er to af Sveriges mest efterspurg­te manuskript­forfattere og står bag tv-serien om Martin Beck og har skrevet flere afsnit af tv-serien Wallander. I 2012 debuterede med den internatio­nale bestseller­krimi Springflod – første bind i serien om Olivia Rönning og hendes umage makker Tom Stilton.
Cilla (f.1961) og Rolf Börjlind (f.1943) danner både par profession­elt og privat. De er to af Sveriges mest efterspurg­te manuskript­forfattere og står bag tv-serien om Martin Beck og har skrevet flere afsnit af tv-serien Wallander. I 2012 debuterede med den internatio­nale bestseller­krimi Springflod – første bind i serien om Olivia Rönning og hendes umage makker Tom Stilton.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Solgt i 18 mio. eksemplare­r på verdenspla­n
Solgt i 18 mio. eksemplare­r på verdenspla­n
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? UDE 26. FEBRUAR
UDE 26. FEBRUAR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark