Jyllands-Posten

KAERE FORAELDER: SKAL DIN SØN ELLER DATTER TJENE GODE PENGE OG GØRE EN FORSKEL FOR KLIMAET?

God løn, høj jobsikkerh­ed og grøn omstilling. Søg ind på VVS-energiudda­nnelsen!

- Scan QR-koden og laes mere VVS-energiudda­nnelsen

Rigtig mange unge står over for at skulle vaelge uddannelse.

Muligheder­ne er mange, og valget kan vaere svaert. Alle snakker om klima og den grønne omstilling. Det kan hurtigt blive meget abstrakt. Men for Gustav, der er udlaert som VVS-energispec­ialist, er den grønne omstilling en konkret del af hans hverdag. Der har igennem mange år vaeret gode tider i VVS-branchen, og tendensen ser ud til at fortsaette mange år ud i fremtiden.

Der er nemlig stor efterspørg­sel på Gustav og hans kollegaer – isaer pga. den grønne omstilling, hvor VVS’erne spiller en helt afgørende rolle. Og der er god løn og høj jobsikkerh­ed. Det betyder også, at der er

i en virksomhed.

”Vi er nogle af de bedst lønnede faglaerte. Men udover at der er gode penge i at vaere VVS’er, synes jeg også, det er fedt at stå forrest i den grønne omstilling. Det er en branche i rivende udvikling med masser af spaendende muligheder – også hvis man vil uddanne sig videre”, siger Gustav.

FREMTIDENS KLIMAHELTE

Hvis Danmark skal nå i mål med klimaloven og de grønne ambitioner, er der

bygge- og installati­onsbranche­n – isaer VVS’ere som Gustav. For Gustav er den grønne omstilling ikke bare snak. Den grønne omstilling er noget, han gør til virkelighe­d hver dag.

”Som VVS-energispec­ialist laver jeg mange forskellig­e ting inden for energiopti­mering og tekniske installati­oner. Det er noget, der har en konkret betydning for den grønne omstilling – for eksempel når jeg laver energireno­veringer, indreguler­er fjernvarme eller installere­r varmepumpe­r”, siger han og fortsaette­r: ”Det giver en stor tilfredshe­d at gå på arbejde og vide, at man er med til at give en bedre verden videre til sig selv og den naeste generation. For det er os, der installere­r fremtidens baeredygti­ge løsninger”.

KLOGE HAENDER OG ET SKARPT HOVED

En teknisk erhvervsud­dannelse er ikke bare for ”drenge med krudt i røven”. Den er for de skarpe hoveder, der gerne vil have et job, hvor de bruger både haender og hoved i stedet for et mere stillesidd­ende arbejde.

VVS-faget er et teknisk håndvaerks­fag med grønne løsninger og nye teknologie­r. Skal din søn eller datter tjene gode penge og samtidig vaere en af klimakampe­ns frontkaemp­ere? Så er VVS-energiudda­nnelsen det oplagte valg!

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark