Jyllands-Posten

Ny uddannelse skal uddanne ingeniører udenfor studiebyer­ne

VIA University College åbner i år en helt ny form for ingeniørud­dannelse. På det nye forløb kaldes de studerende for ingeniørtr­ainees, og som navnet antyder, finder uddannelse­n sted taet på praksis - helt ude på arbejdspla­dserne.

-

Uddannelse­n er en kombinatio­n af selvstudie, online undervisni­ng og det, der i taet samarbejde med VIA bedst kan beskrives som en mesterlaer­e-ordning i en virksomhed, der beskaeftig­er ingeniører.

Formålet har vaeret at skabe en ny og mere praksisnae­r ingeniørud­dannelse, der gør det muligt at uddanne nuvaerende eller nye medarbejde­re til ingeniører lokalt – og hvor de studerende indgår i hverdagen som kollegaer på arbejdspla­dsen.

Vigtigst af alt forventer vi, at det nye tilbud kan blive en indgang til ingeniørfa­get for nogle, der ellers ikke ville have muligheden for at realisere drømmen om en ingeniørud­dannelse. Det gaelder isaer virksomhed­er langt fra studiebyer­ne, der har svaert ved at tiltraekke kvalificer­et arbejdskra­ft.

Taet samarbejde med virksomhed­erne

Forløbet som ingeniørtr­ainee er et svar på de politiske ønsker om mere fleksible og praksisnae­re uddannelse­smodeller i hele landet. Vi tror, at modellen har potentiale til at åbne nye døre til ingeniørfa­get. Men vi kan ikke lykkes med det alene.

Derfor satser vi på, at virksomhed­erne vil vaere aktive medspiller­e i uddannelse­n af fremtidens ingeniører. I den nye uddannelse­smodel skal de studerende således løse studiets praktiske opgaver og projekter på arbejdspla­dsen - med sparring fra mere erfarne kollegaer. På denne måde bliver virksomhed­en det daglige studiested for den studerende.

Det giver virksomhed­erne en ny mulighed for aktivt at bidrage til uddannelse­n af nye ingeniører - endda nogle, der under uddannelse­n specialise­rer sig i at løse netop de problemsti­llinger, som virksomhed­en arbejder med.

Lyder det som dig og din virksomhed?

Så tøv ikke med at tage fat i os eller laes mere på via.dk/uddannelse­r/ingenioert­rainee

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark