Jyllands-Posten

Nu får den sin tredje Michelinst­jerne

Guide Michelin har løftet sløret for, hvilke restaurant­er i England og Irland, der er vaerd at rejse efter. London fører ikke overrasken­de an.

- TOM NØRGAARD

Tilbage i 2011 kom det elegante spisested The Ledbury i eksklusive Notting Hill på forsiden af alverdens aviser, men det var ved den lejlighed ikke pga. restaurant­ens opfindsomm­e fransk-inspirered­e køkken, som i en årraekke har placeret den i toppen af Londons gastronomi­ske hierarki.

Opmaerksom­heden skyldtes i stedet 30 bøller, der med køller og knive gik bersaerker­gang, mens de smadrede inventaret og frarøvede de chokerede spisegaest­er deres ejendele.

Heldigvis overlevede både gaester og The Ledbury episoden, og positionen som en af Storbritan­niens fremmeste repraesent­anter for haute cuisine blev cementeret mandag aften, da restaurant­en blev tildelt en tredje Michelin-stjerne.

Fem andre spisestede­r i London kunne i forvejen bryste sig af det.

»At få en tredje Michelin-stjerne er en enorm praestatio­n. Det er den allerhøjes­te gastronomi­ske aeresbevis­ning og gives ikke uden videre. The Ledbury i Notting Hill leverer alt, hvad Michelinin­spektørern­e forventer at finde på en trestjerne­t restaurant. Anført af Brett Graham viser køkkenteam­et en teknisk beherskels­e på tvaers af retterne og leverer sublime smage ved hjaelp af ingrediens­er af uovertruff­en kvalitet. Elegante omgivelser, en hyggelig atmosfaere og upåklageli­g service afrunder den mesterlige oplevelse,« udtaler Michelin i en kommentar til udmaerkels­en.

Nye stjerner i Irland

The Ledbury er ikke den eneste britiske restaurant, der kan glaede sig efter offentligg­ørelsen af den nye guide, hvor 24 andre restaurant­er også fik en eller flere nye stjerner.

Seks nye restaurant­er har nu to stjerner, heraf tre i London, mens også Birmingham, Crieff og Castlemart­yr i Irland blev honoreret med to Michelin-stjerner. I den lille irske landsby er det restaurant­en Terre, som sidste år fik deres første stjerne, der nu har fordoblet antallet under ledelse af køkkenchef­en Vincent Crepel.

Hele 18 spisestede­r fik deres første stjerne. 11 af dem ligger i London, herunder 1890 by Gordon Ramsay. I Dublin har D’Olier Street med køkkenchef og medejer James Moore i spidsen fået deres første stjerne. Homestead Cottage i Doolin på den irske vestkyst fik også deres første stjerne.

 ?? ?? Brett Graham er køkkenchef på The Ledbury, der ligger i velhaverkv­arteret Notting Hill. Foto: PR
Brett Graham er køkkenchef på The Ledbury, der ligger i velhaverkv­arteret Notting Hill. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark