Jyllands-Posten

Nyhedsquiz­zen

-

En 12-årig skoleelev har imponeret 1.

omverdenen ved at have fået målt en højere IQ end både Albert Einstein og Stephen Hawking. Han opnåede en score på hele 162, hvilket er den højst mulige score. Hvor er skoleeleve­n fra?

A. B. C.

»Jeg er dybt taknemmeli­g, rørt 2.

og stolt af den anerkendel­se, som Robert-prisen er udtryk for«, sagde modtageren af Robert-prisen for ”Årets Kostumedes­igner” forleden.

Hvem er modtageren?

A. B. C.

Indien Storbritan­nien USA

Søren Le Schmidt Dronning Margrethe Stine Goya

I år skal medarbejde­rne i denne 3.

koncern maerke, at det går godt

– og det kommer til at gavne landets restaurant­er, for de 3.973 fuldtidsan­satte medarbejde­re skal nemlig ud at spise. Hvilken koncern?

A. NKT B. Nordea C. Nykredit

Der arbejdes for tiden døgnet rundt 4. på at bygge høje diger i tre etagers højde for at beskytte Svartsengi-kraftnes-halvøen mod lava. Halvøen huser 30.000 mennesker. Hvor stor en andel af Islands befolkning svarer det til?

A. B. C.

8 pct. 16 pct. 24 pct.

Salget overgik alle forventnin­ger 5.

og steg eksplosivt, da 365discoun­t i en uge fjernede momsen på frugt og grønt. Hvor meget steg salget for henholdsvi­s frugt og grønt?

A. 23 pct. og 17 pct. B. 33 pct. og 27 pct. C. 43 pct. og 37 pct.

Den 10. februar går den kinesiske verden ind i det nye år, der varsler en betydelig stigning i antallet af fødsler. Året er nemlig knyttet til et dyr i den kinesiske dyrekreds, der symboliser­er held, magt, lederskab, intelligen­s, rigdom og succes. Hvilket dyr?

6.

A. B. C.

Drage Tiger Hest

Den endelige beslutning er ikke

7.

taget endnu, men borgerne i denne kommune ønsker at holde fast i kommunens nuvaerende navn frem for at aendre det. I en digital undersøgel­se har 62,5 pct. stemt for at beholde navnet, mens 35,5 pct. hellere så en navneaendr­ing.

Hvilken kommune?

A. Guldborgsu­nd B. Thisted C. Jammerbugt

Sidste år blev der foretaget 8.

nogensinde før på et år i Danmark. Hvor

A. 230 B. 430 C. 630

Familien bag milliardko­ncernen 9.

Lars Larsen Group, der har detailgiga­nten Jysk som største aktivitet, samler nu koncernens hovedsaede i Lars Larsens hjemby. Hvilken?

A. Silkeborg B. Herning C. Viborg

10.

serieversi­onen af ”Mr. & Mrs. Smith” fra Jyllands-Postens anmelder, der mener, at serien er ”vanvittigt appetitlig­t produceret”. Filmversio­nen fra 2005 trak store overskrift­er pga. hovedrolle­indehavern­e. Hvem var det?

A. B. C.

Nicole Kidman og George Clooney Julia Roberts og Johnny Depp Angelina Jolie og Brad Pitt

Af Bibliotek og Research i JP/Politikens Hus

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark