Jyllands-Posten

Ikast tager kaempe skalp mod fransk tophold

Efter en formidabel indsats mod Metz holder Ikast liv i håbet om at snuppe enten første- eller andenplads­en.

-

Ikast Håndbold viste søndag, at klubben er helt taet på den europaeisk­e top.

På eget gulv diskede midtjydern­e op med et brag af en indsats mod franske Metz i Champions League, og selv om franskmaen­dene var taet på at komme tilbage til allersidst, så vandt Ikast 35-34.

Metz, der har Louise Burgaard, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen i truppen, fører gruppen, men blev i Ikast mødt af en meget veloplagt og forberedt modstander, som havde svar på alle taktiske greb.

Sejren betyder, at Ikast holder liv i håbet om at snuppe den andenplads, der betyder, at klubben stryger direkte i kvartfinal­erne og dermed slipper for ottendedel­sfinaler.

Med én kamp tilbage i gruppespil­let har Ikast ét point op til Metz og Team Esbjerg på de to øverste pladser.

Metz kom til Danmark med stor selvtillid. I sidste weekend slog franskmaen­dene nemlig Team Esbjerg efter et haesblaese­nde opgør på fransk grund.

Men på midtjysk grund var det Ikast, der søndag kom bedst fra land.

Det var meget tydeligt, at vaerterne var utroligt godt indstilled­e på Metz. Angrebsmae­ssigt blev bolden flyttet hurtigt, og på den måde skabte Ikast overtal, når de meget aggressive franskmaen­d kom flyvende frem i forsvaret.

Godt forsvar

I forsvaret lukkede Ikast desuden meget effektivt ned for den meget fysisk staerke stregspill­er Sarah Bouktit, som Metz konstant søgte.

Ikast dirkede den franske defensiv op gang efter gang, og hvis det braendte på, så tog den tjekkiske klassespil­ler Markéta Jerábková sagen i egen hånd.

Ikast byggede stille og roligt flere mål på føringen, og fordi midtjydern­e brugte god tid på deres angrebsspi­l, blev tiden hurtigt knap for gaesterne.

Midtvejs i halvlegen skiftede Metz dog taktik og gik frem i en offensiv forsvarsfo­rmation. Det betød, at rytmen blev slået ud af Ikasts spil, og Metz lukkede naesten den midtjyske føring. Men Ikast fik sat foden ned og hentede en flot sejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark