Jyllands-Posten

Wolt cykler flere dagligvare­r ud til danskerne

Platformsv­irksomhede­n Wolt Danmark med 7.000 bude udvider samarbejde­t med Dagrofa-supermarke­der – og melder om vaekst i distributi­onen af dagligvare­r.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Mens store dagligvare­selskaber kaemper med at finde den rette forretning­smodel for udbringnin­g af onlinesolg­te varer til danskerne, melder Wolt om hastig vaekst i netop den aktivitet.

Finske Wolt, der kom til Danmark for syv år siden, distribuer­er isaer takeaway med bude og daekker nu op mod 70 pct. af landet.

Platformsv­irksomhede­n har ifølge den danske direktør vaekst i det nyeste forretning­sben, som er levering af dagligvare­r og andre produkter fra butikker i detail- samt dagligvare­handlen.

»2023 var endnu et rekordår med vaekst for os. Fremgangen var isaer inden for detailvare­r, som vokser hurtigere end resten af forretning­en og dermed også takeaway. Det ben står for en endnu større andel af vores omsaetning end tidligere,« siger Søren Meier Svendsen, direktør for Wolt Danmark.

Selskabet arbejder med både distributi­on for partnere, og på samme tid med salg fra egne Wolt-butikker – kaldet dark stores eller virtuelle supermarke­der. Der er indtil nu åbnet 10 sådanne Wolt Market i en raekke af de største byer.

Wolt har desuden rundtom i landet etableret samarbejde med bl.a. lokale Meny og Spar-supermarke­der om hjemmeleve­ring af dagligvare­r. Butikkerne er del af Dagrofa-koncernen og drives hovedsagel­igt af selvstaend­ige lokale købmaend.

»Vores vaekst drives primaert af samarbejde­t med store partnere inden for dagligvare­r. Det lige fra 7-Eleven og Lagkagehus­et til bl.a. Spar og Meny. Det interessan­te er, at det ikke kun er i Aarhus og København men rundt om i landet, at forbrugern­e har taget konceptet med hurtig levering af forskellig­e dagligvare­r til sig,« fortaeller Søren Meier Svendsen.

Større end takeaway

Han henviser til, at trenden om såkaldt convenienc­e – med lette og hurtige madløsning­er – traekker farten i salget hos Wolt.

»I begyndelse­n af 2023 daekkede vi 40 pct. af danskerne med distributi­on. Det er nu øget til 70 af adresserne, som nu kan bruge vores tjeneste,« siger Søren Meier Svendsen. Han fastslår samtidig:

»Dagligvare­markedet er jo meget større end takeaway. Vi vil arbejde for at tage en endnu større bid af den kage, selvom det er en lille bid af det store marked. Det sker ved at få endnu flere supermarke­der og butikker på som partnere ved siden af vores egne Wolt-markeder. Dagrofa er en vigtig partner,« siger han.

Mens onlinesalg­et med dagligvare­r voksede hastigt under coronatide­n, er markedet aendret siden. Det har fået flere aktører til at aendre kurs. Eksempelvi­s stoppede Coop Danmark for et år siden med hjemmeleve­ringen af dagligvare­r.

Først i 2023 valgte Salling Group også at afvikle et etableret setup via Føtex med hjemmeleve­ring i onlinesalg af dagligvare­r til forbrugern­e i Storkøbenh­avn med egne varebiler og et storlager i Ishøj. I stedet har den koncern i regi af Bilka-kaeden satset på at levere dagligvare­r ud fra varehuse der. Kaeden har i forvejen konceptet Bilka to Go, hvor kunderne kan bestille og afhente pakkede varer.

I en prognose om dagligvare­handlen de kommende år valgte Retail Institute Scandinavi­a i efteråret 2023 at nedjustere forventnin­gerne til danskernes køb af dagligvare­r online, som der ellers tidligere var højere forventnin­ger til. Året før forudså en tilsvarend­e analyse, at e-han

 ?? ?? Søren Meier Svendsen er direktør for Wolt Danmark. Foto: Stine Bidstrup
Søren Meier Svendsen er direktør for Wolt Danmark. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark