Jyllands-Posten

Elektromek­anikeren satte strøm til guitaren

Musiker Claus Asmussen var fast inventar i Shu-bi-dua i 30 år, men i december spillede han sin sidste koncert.

-

Et punktum er sat i musikkarri­eren for det tidligere medlem af Shu-bi-dua Claus Asmussen. Sammen med spinoffban­det Shubberne drog han sidste år ud på de danske landeveje for at spille 50 koncerter for at markere Shu-biduas 50-års jubilaeum.

En udsolgt koncert på Bellevue Teatret i december afsluttede turnéen, og det blev også den sidste for Claus Asmussen, der fylder 75 år den 12. februar.

»Jeg vil hellige mig mine nu snart fire børnebørn, min kone og mig selv. Jeg har lyst til at sige tak for denne gang, mens tid er,« fortalte musikeren i en podcast af Mediano Music i efteråret.

Claus Asmussen har siden 1997 vaeret gift med Lotte, som han har to børn sammen med.

Det stod egentlig ikke skrevet i stjernerne, at Claus Asmussen skulle vaere noget inden for musikken. Han havde taget en uddannelse som elektromek­aniker, men da tilbuddet om et betalt job for at spille musik kom på bordet, greb han chancen.

Claus Asmussen blev hentet ind af Tommy Seebach til bandet Sir Henry & His Butlers, inden han i 1975 blev guitarist i Shu-bi-dua. Han havde dog som lydteknike­r på bandets første udgivelse allerede snuset lidt til både sangtekste­r og toner.

Søn af legende

Efter 30 års tro tjeneste som både guitarist og vikarieren­de trommeslag­er takkede han imidlertid af.

Der var en ny sammensaet­ning i Shu-bi-dua, som aendrede måden, bandets medlemmer var sammen på. Diversitet­en blandt medlemmern­e og muligheden for sjove inputs var ifølge Claus Asmussen

et overstået kapitel.

Men selv om interessen slap op, forsvandt kaerlighed­en til klassikere som ”Den røde tråd”, ”Hvalborg” og ”Staerk tobak” ikke.

Claus Asmussen dannede bandet Shubberne sammen med sine tidligere Shu-bidua-kammerater Willy Pedersen og Bosse Hall Christense­n. Sidstnaevn­te stoppede dog i bandet i 2021 efter uenigheder.

Shubberne fortsaette­r med at spille, selv om hverken Claus Asmussen eller Willy Pedersen laengere er en del af bandet.

Bandet Shu-bi-dua har ikke vaeret aktivt, siden den nu afdøde forsanger Michael Bundesen blev ramt af en blodprop i 2011.

Foruden Shubberne spiller også Hardinger Band hits fra Shu-bi-dua.

Claus Asmussens musikalske talent har han ikke fra fremmede. Han er søn af den afdøde jazzlegend­e Svend Asmussen.

Claus Asmussen har desuden drevet lydprodukt­ionsfirmae­t Soundtrack.

Claus Asmussen,

musiker

 ?? ?? Musikeren Claus Asmussen runder et skarpt hjørne, når han den 12. februar fylder 75 år. Nu vil han bruge mindre tid på scenen og mere tid med familien. Arkivfoto: Khan Tariq Mikkel/Ritzau Scanpix
Musikeren Claus Asmussen runder et skarpt hjørne, når han den 12. februar fylder 75 år. Nu vil han bruge mindre tid på scenen og mere tid med familien. Arkivfoto: Khan Tariq Mikkel/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark