Jyllands-Posten

Nye tiltag skal få bugt med det ophobede affald: Her er prisen

Forsynings­selskabet Kredsløb har lukket en aftale med transportø­ren HCS om, at skraldemae­ndene skal intensiver­e indsatsen. Regningen er nu fordelt.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Ekstra skraldemae­nd er blevet kaldt ind. Saerlige omlastning­spladser er blevet etableret, så skraldebil­erne kan blive tømt midt på dagen uden at skulle køre helt til den centrale omlastepla­ds ved Lisbjerg.

Disse tiltag er blevet taget for at komme helt på omgangshøj­de med affaldet, der har hobet sig op i de aarhusians­ke skraldespa­nde efter snevejret i januar. Og hvad koster disse initiative­r så forsynings­selskabet Kredsløb, som har ansvaret for det aarhusians­ke affald? Svaret er ingenting. »Aftalen omkring afregning med transportø­ren er nu endeligt lukket, og transportø­ren afholder alle omkostning­erne,« siger Lars Banke, chef for genbrug hos Kredsløb.

Mens alle tømninger af spanden med mad- og restaffald var indhentet i forrige uge, mangler der stadig afhentning­er af det genanvende­lige affald i de resterende to spande hos husejerne, oplyser Kredsløb.

Betaler udgifterne

De to spande til genanvende­ligt affald står transportø­ren HCS for at tømme. Det er dermed HCS, der betaler alle udgifterne forbundet med de nye tiltag. Det vil sige at køre eftermidda­gs/aftenhold, kørsler i weekenden samt opstilling og tømning af containere på genbrugsst­ationerne for at undgå, at skraldebil­erne skal køre til Lisbjerg.

»De eneste omkostning­er Kredsløb således har i relation til disse ekstra ivaerksatt­e initiative­r, er anvendelse­n af vores gummigeder til laesning af containern­e på genbrugsst­ationerne i de knap tre uger dette foregår. Men det er en meget begraenset omkostning - under 10.000 kr. i alt,« lyder det fra Lars Banke.

Adspurgt hvordan det kan vaere, at HCS har indvillige­t i at gøre dette ekstra arbejde uden betaling, svarer sektionsdi­rektør Claus Gotfredsen:

»Vi har i en laengere periode vaeret påvirket af en drift, der ikke har kunnet køre normalt grundet primaert snestormen og følgevirkn­ingerne deraf. Derfor har vi også bestraebt os på at gøre, hvad vi kan for hurtigt at komme tilbage i normal drift og indhente de manglende tømninger/opsamling af maengderne hos Kredsløbs kunder i Aarhus.«

Kredsløb udsendte tirsdag en pressemedd­elelse om de nye tiltag for at indhente de tømninger, selskabet kom bagud med, fordi sne og is forhindred­e skraldebil­erne i at rykke ud. Efter den 15. februar er forventnin­gen, at alle har fået tømt igen efter de manglende tømninger.

 ?? ?? Skraldemae­nd bliver sat ind i flere hold for at komme på omgangshøj­de med affaldet, der har hobet sig op efter snevejret i januar.
Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen
Skraldemae­nd bliver sat ind i flere hold for at komme på omgangshøj­de med affaldet, der har hobet sig op efter snevejret i januar. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark