Jyllands-Posten

Internatio­nal erhvervskv­inde siger farvel til Salling Group

Marianne Kirkegaard, der er blevet del af ledelsen i et internatio­nalt investerin­gsselskab, traekker sig fra posten i bestyrelse­n for Aarhus-koncernen bag Netto, Føtex og Bilka.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Efter taet ved 10 år i bestyrelse­n for dagligvare­giganten Salling Group traekker den danske erhvervskv­inde Marianne Kirkegaard sig fra posten.

Hun er for kort tid siden trådt ind i ledelsen af en internatio­nal kapitalfon­d, og sidder samtidig fortsat i andre selskabsbe­styrelser.

Salling Group, der isaer omfatter kaederne Bilka, Føtex og Netto - med butikker i Danmark, Tyskland og Polen, har netop anmeldt til erhvervsre­gistret cvr.dk, at Marianne Kirkegaard er trådt ud af bestyrelse­n med virkning fra 1. februar.

Hun har en internatio­nal erhvervska­rriere og var således fra 2016 til 2021 adm. direktør i USA for fødevarese­lskabet CSM Bakery Solutions - nu med navnet Baker & Baker.

Selskabets nordamerik­anske forretning blev solgt i 2021, og Marianne Kirkegaard er nu formand der. Siden har hun også vaeret seniorrådg­iver for investerin­gsselskabe­t Rhône Group og trådte i efteråret 2023 ind i ledelsen.

I gang med at finde afløser

»Jeg kan bekraefte, at Marianne Kirkegaard efter taet ved 10 år i vores bestyrelse har ønsket at traekke sig fra den post. Vi takker hende for en stor indsats og er nu i gang med at finde en afløser,« siger kommunikat­ions- og csr-direktør Henrik Vinther OIesen, Salling Group.

Dagligvare­koncernens bestyrelse ledes af nordmanden Bjørn Gulden, der er adm. direktør for sportskonc­ernen Adidas med hovedsaede i Tyskland.

I bestyrelse­n sidder også bl.a. Jens Bjerg Sørensen, der er formand for ejerfonden­e bag og adm. direktør i Schouw-koncernen. Desuden er svenske Freddy Sobin,

chef for Consortio Fashion Group samt tyske Thomas Tochterman­n, som er seniorrådg­iver for McKinsey i bestyrelse­n sammen med medarbejde­rvalgte repraesent­anter.

Marianne Kirkegaard har ud over jobbet i kapitalfon­den Rhône samt formandspo­sten hos Baker & Baker også plads i bestyrelse­n for de danske koncerner Pandora samt Faerch Group samt i udlandet bl.a. Illycaffe og Wahoo Fittness.

Finans har uden held forsøgt at få en kommentar fra Marianne Kirkegaard om hendes afgang fra Salling Groups bestyrelse

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark